Slaven van Morpheus

Door: Rob Meyer.

De arrogantie waarmee linksen zich opstellen richting kritische burgers, is ronduit beschamend.
Totaal gespeend van elk inhoudelijk argument, en zo overtuigd van het Grote Eigen Gelijk, dat ze er blijkbaar vanuit gaan, dat de toekomst alleen maar van hùn visie afhangt.
De rest van de mensheid wordt als rechts, populistisch vuilnis afgedaan.

En dat moet de lijn naar de toekomst uitzetten?
En daarvoor misbruiken ze jongeren, middels indoctrinatie en het manipuleren en verarmen van leerstof, en brengen dat middels groteske presentaties, als waren het popidolen.
Daar valt toch absoluut niet mee te praten, laat staan een gezonde en leerzame discussie in gang zetten?

Ze doen het voorkomen dat hun wereldvisie als vanzelfsprekend is en dat andersdenkenden gewoon een beetje tijd nodig hebben om daar dan ook achter te komen.
Het linkse fort zit vol met betweters, elitaire schoolmeesters en rigide milieuradicalen, met dat soort mensen is geen zinvolle, volwassen en gelijkwaardige communicatie mogelijk.

Door het gebrek aan differentiatie, realisme en openheid voor andere visies, functioneren ze met de ‘subtiliteit’ van een tank met kapotte remmen.
Net als wanneer je je focust op één bepaald punt en de periferie totaal uit het oog verliest.
Shakespeare zou zeggen: ‘To be left tor not to be left, that is the question!’

Deze ‘smallminders’ verkeren – nog – in een diepe zelfverkozen slaap, en zijn in principe met geen mogelijkheid wakker te krijgen, om ook andere kanten van hun uitverkoren visie te verkennen.
En door dat soort Slaven van Morpheus wordt het land – nog steeds – bestuurd.
Bestuurd is niet zozeer het juiste woord: gedirectioneerd is meer van toepassing.
Zaak is dus dat ‘Wakkere Geesten’ zich onophoudelijk inzetten om deze slaapmutsen te doen ontwaken.

Rob Meyer 28 februari 2019.

Een gedachte over “Slaven van Morpheus

  1. Rob. in deze maand weer als een kudde makke schapen naar het stemlokaal (de slachtbank). Hoorde deze avond 5 maart een politicus roepen dat indien men niet gaat stemmen men ook niets in te brengen heeft. Alsof wel gaan stemmen ook maar enige invloed heeft op de beslissingen die door dit kabinet worden genomen. Haha twee weken voor de Statenverkiezingen maakt men de Groningers blij met een parlementaire enquête en verteld meneer Koolmees dat we er financieel toch nog steeds op vooruitgaan, ondanks de hoge energierekening en de stijging van de “lage” btw. en de groene terreur. Noe noemden we dat vroeger ook al weer verkiezingsretoriek?

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.