SPOEDMELDING: Billy Six is vrij!

Door: “conservo”.

De Duitse journalist Billy Six is na vier maanden gevangen gezeten te hebben klaarblijkelijk op vrije voeten. De burgerlijke rechtbank in Caracas heeft hem vrijgesproken.

Six moet zich elke 15 dagen melden bij de autoriteiten en mag zich in de media niet uitspreken over zijn zaak, deelden de niet-regeringsorganisatie Espacio Público en de persvakbond SNTP volgens tagesschau.de mee.

De ouders Edward en Ute Six schreven op Facebook: “De burgerlijke rechtbank heeft onze zoon en Duitse journalist Billy Six na 119 dagen eenzame opsluiting vrijgesproken!!!

Wij danken alle ondersteuners en helpers er voor, dat wij de bevrijding ook ZONDER Duitse regering en zelfs ondanks intensieve tegenwerking van de Duitse Ambassade in Caracas, het Bureau Buitenlandse Zaken en van Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas voor elkaar gekregen hebben. Gelukkig zijn er nog veel mensen op de wereld, die zich tegen de duistere wereld van intriges, rechtsverkrachting, nagelaten hulpverlening en de willekeur van regeringen en autoriteiten verzetten en de gerechtigheid en Vrijheid uiteindelijk naar de overwinning helpen.

De Duitse regering, in het bijzonder de Minister van Buitenlandse Zaken heiko Maas, het Bureau Buitenlandse Zaken en de Duitse Ambassade in Caracas zullen nog hun verantwoording af te leggen hebben voor de 119 dagen eenzame opsluiting van Billy Six!” ( Bron: https://www.journalistenwatch.com/2019/03/16/eil-billy-six/

Door: “conservo”
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/03/16/eil-meldung-billy-six-ist-frei/#comment-37520