JOURNALIST BILLY SIX IS VRIJ -OUDERS BEDANKEN AFD

Door: David Berger

De vrijlating van de Duitse journalist Billy Six, die bijna vier maanden lang in Venezuela in eenzame opsluiting zat, zonder dat de Duitse regering er tegen protesteerde, is te danken aan de grootste Duitse oppositiepartij AfD en aan de Russische Minister van Buitenlandse Zaken, aldus de ouders.

Pas door de inzet van de AfD en van de Russische Minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lawrow, die Donderdag een ontmoeting had met zijn Venezolaanse collega Jprge Arreaza, is Billy Six vrijgekomen, bericht PI-News http://www.pi-news.net/2019/03/russland-aussenminsters-und-afd-halfen-bei-billy-six-freilassung/

“Onze buitengewone dank geldt de AfD, die zich in Duitsland als geen andere partij heeft ingezet voor onze zoon en ons in deze tijd van onzekerheid heeft bijgestaan.” In het bijzonder bedankten ze de AfD-voorman in het Bureau Buitenlandse Zaken Petr Bystron en diens vrouw voor het leggen van het contact met Sergej Lawrow.

HEIKO MAAS HEEFT VRIJLATING EERDER GEBLOKKEERD

“Wij zijn er ontzet over, dat onze zoon pas op voorspraak van een Minister van Buitenlandse Zaken van een vreemd land werd vrijgelaten. De Duitse regering heeft nooit actief om zijn vrijlating verzocht. Het Bureau Buitenlandse Zaken heeft het minimum aan activiteiten aan de dag gelegd, om onder de beschuldiging uit te komen, dat ze niets gedaan zouden hebben.

Het Bureau BuitenlandseZaken en Heiko Maas hebben naar onze inzichten de vrijlating eerder geblokkeerd dan bevorderd. Dat heeft ons zeer teleurgesteld.”

Hun teleurstelling en woede is des te groter, nu ze hebben gezien, dat het maar een paar dagen in beslag nam, om Billy vrij te laten. “Sinds de contactopneming van meneer Bystron en zijn vrouw met Minister van Buitenlandse Zaken Lawrow duurde het maar drie dagen tot Billy vrijkwam. Als diet niet was gebeurd, zat Billy waarschijnlijk nu nog steeds opgesloten.”

Bystron zelf schreef in een pers-mededeling: “Als de beschuldigingen van de ouders op waarheid blijken te berusten, moeten er consequenties zijn voor Buitenlandse Zaken. Heiko Maas zou dan moeten aftreden.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/03/17/journalist-billy-six-ist-frei-eltern-bedanken-sich-bei-afd/