Billy Six is terug: “Mijn grootste tegenstander was niet de dictator van Venezuela, maar de Duitse regering!”

Door: David Berger.

Nadat een burgerlijke rechtbank de journalist Billy Six vooreerst voorwaardelijk heeft vrijgesproken, kon de 32-jarige nu toch zaterdag met een vliegtuig Venezuela verlaten en landde zoëven op Berlijn-Tegel.

Tranen van vreugde niet alleen bij de ouders van Billy Six, toen hij zichtbaar verzwaken bleek een uur geleden op de vluchthaven van Berlijn-Tegel arriveerde,maar ook bij de collega’s en politici van de AfD, die gekomen waren om hem te begroeten.

DUITSE BURGERS WORDEN IN HET BUITENLAND NIET MEER BESCHERMD, ALS ZE “DE VERKEERDE MENING” VERTEGENWOORDIGEN

In eerste instantie spuien hij en zijn ouders scherpe beschuldigingen aan het adres van de Duitse regering, in het bijzonder tegenover Heiko Maas. Billy Six zelf: “Hij moet eerst nog eens goed verwerken, dat zijn grootste tegenstander niet de dictator van Venezuela, maar de Duitse regering is geweest!”

Six verder: Het Bureau Buitenlandse Zaken en Heiko Maas hebben, naar wat wij ervan hebben meegekregen, de vrijlating eerder geblokkeerd dan bevorderd”.

Reeds bij de tussenlanding in Frankfurt had hij met de “Junge Freiheit” https://jungefreiheit.de/debatte/interview/2019/die-bundesregierung-hat-mir-nicht-geholfen/ over deze bittere ervaring gesproken: Voor hem is het een “dramatische ervaring”, dat wij als Duitse staatsburgers er niet meer zeker van kunnen zijn, dat de autoriteiten ons in het buitenland ondersteunen.”

“DUITSE AMBASSADE WILDE MIJ LEVEND ZIEN VERREKKEN”

Kennelijk is het “meer en meer een politieke kwestie, of ze bereid zijn, iets voor je te doen, of niet”. De journalisten, o. a. de FAZ, hebben dit precies geweten, maar er heel anders en verkeerd over bericht.

Ook de Duitse Ambassade heeft zich klaarblijkelijk op onverantwoorde wijze gedragen: “De Duitse Ambassade wilde mij daar levend zien verrekken” aldus Six.

Des te meer dankbaar toonden Six en zijn ouders zich tegenover de politici, journalisten en activisten, die zich hebben ingezet voor zijn vrijlating:

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/03/18/billy-six-ist-zurueck-mein-groesster-gegner-war-nicht-der-diktator-von-venezuela-sondern-die-deutsche-regierung/