Bloed aan hun handen

Door: George Berben.

In de diverse artikelen die ik in het verleden schreef voor mijn voormalige site, maar ook voor “Theresa’s visie” nam ik de maat van die rechters die buiten de werkelijkheid leven.

Opnieuw hebben de raadsheren van twee gerechtshoven gefaald door een crimineel met een rijkelijk gevuld strafblad los te laten op de maatschappij.
De gevolgen zijn verschrikkelijk, maar deze raadsheren zullen er niet wakker van liggen en zich verschuilen achter juridische argumenten.

Men zou verwachten dat men zou hebben geleerd van gemaakte fouten en, ná “geschokt” te zijn, lering zou hebben getrokken uit de gemaakte fouten uit het verleden.
Het is niet de eerste zware crimineel die lachend en genietend van het goede leven een middelvinger opsteekt naar het Nederlandse rechtssysteem.
Een Mensenhandelaar/pooier,vrouwenmishandelaar en vrouwenverkrachter mocht even zijn baby gaan begroeten van de knuffelrechter en nam de benen naar Turkije.
Hij liet ons via de media meegenieten van zijn rijkelui’s leventje aan de Turkse Rivièra.
Via “Opsporing verzocht” liet een andere crimineel zien dat hij ongrijpbaar meent te zijn voor de Nederlandse Justitie.

Talloze voorbeelden zijn er te geven m.b.t. een andere misdaadsector. Ook daar mogen criminelen ongehinderd,ondanks waarschuwingen van deskundigen en slachtoffers, Nederland verlaten en zo hun straf ontlopen.
Wat gaat er toch om in die hoofden van die rechtsgeleerden die zware criminelen, in afwachting van hun proces, in staat stellen om in alle vrijheid misdaden te plegen?
Wat gaat er om in de hoofden van slachtoffers en nabestaanden, die te maken hebben gehad met falende rechters en hun onbegrijpelijke arresten en vonnissen?
Mede door toedoen van dit soort rechters en raadsheren, in hun ivoren torens en levend in de wetenschap dat hun gelijk de enige waarheid is, raakten op 18 maart 2019 gewone Nederlandse burgers hun geliefden kwijt. De verwerking van deze misdaad zal veel moeilijker zijn door het gegeven dat deze moorden voorkomen hadden kunnen worden.

Vele burgers in dit land zullen opnieuw beseffen dat hun Nederland niet meer het
Nederland is van voorheen.
Voor velen zal het vertrouwen in de Overheid en het rechtssysteem nooit meer hetzelfde zijn.
Het systeem heeft onbegrijpelijk gefaald en voor de slachtoffers en hun nabestaanden zal het geen troost zijn als nu de dader van deze moordaanslag wel zal worden veroordeeld voor zijn bloedige misdrijf.
Slaap zacht dames en heren rechters en raadsheren, slaap zacht verder wie doet u wat!

Het zijn zij gekleed in zwarte toga’s met
voorgebonden witte bef,
respect afdwingen is hun grote wens,
maar een zwarte toga dragen maakt je nog niet
tot een respectabel mens!

Door George Berben