Italiaanse triomftochten: Salvini’s Lega op recordhoogte

Door: David Berger.

Hij is geliefder dan de paus en zijn optredens – zelfs in die delen van Italië, die traditioneel in linkse handen ( zoals bijvoorbeeld Lavello/Potenza) zijn, of tot het zuiden behoren, dat eigenlijk met van Lega Nord, de partij van Salvini, een ambivalente relatie onderhoudt – zijn niet meer of minder dan triomftochten: Matteo Salvini.

De Italianen fêteren hun minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, op buitensporige wijze. En hij staat hen na. Waar hij komt,verdringen de mensenmassa’s zich om hem heen, applaudisseren, men hoort kreten als “Bravo- en “Grazie Matteo”,alles verdringt elkaar om hem tenminste maar de hand te geven. Jonge mensen willen een selfie met hem, kussen zijn handen. Veiligheidsmaatregelen, waarmee Merkel, Maas en Co. zich tegen hun volk moeten beschermen? Niente.

ITALIË VIERT SALVINI’S IMMIGRATIEPOLITIEK

Daarbij is Salvini allesbehalve een charismatische persoonlijkheid, maar een consequente koers inzake migratie en financiële tekorten is precies datgene, wat Italië nodig heeft. Dat weten of, minstens, voelen de kiezers.

En het wordt bevestigd door de enquêtes: Volgens een actuele enquête van het opinie-onderzoeksbureau Ipsos komt Salvini”s Lega uit op een recordhoogte van 33,8 procent. Dat is een verdubbeling van de stemmen in één enkel jaar.

https://i0.wp.com/philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2019/03/mailand-bus.jpg?ssl=1

De aanslag van San Donato Milanese https://philosophia-perennis.com/2019/03/20/protest-gegen-salvini-fluechtlingsaktivist-entfuehrt-in-mailand-bus-mit-50-kindern-und-zuendet-ihn-an/, waarbij een sinds lange tijd in Italië wonende Senegalees en “vuchtelingen-activist” uit protest tegen Salvini meer dan 50 kinderen levend wilde verbranden in een schoolbus en waarbij dezen slechts door een wonder werden gered, vermocht de instemming van de bevolking met Salvini nog eens extra te verhogen https://twitter.com/_donalphonso/status/1108418947270000641.

“VLUCHTELINGENHELPERS” VAN DE NGO-SCHEPEN VOOR DE RECHTBANK BRENGEN
Tenslotte zorgde Salvini over heel Europa gisteren voor voorpagina-nieuws, toen hij het vluchtelingenschip “Mare Jonio” dan nog wel de haven van Lampedusa liet binnenvaren, maar tegelijk toezegde, de dubieuze helpers bij illegale grensoverschrijdingen voor de rechtbank te brengen.

En de gerechtigheid in Italië blijkt ook op dit punt nog intact: Nog voor de betredingsvergunning werd afgegeven, heeft het OM in Agrigent een onderzoekingsbevel vanwege mogelijke begunstiging van illegale immigratie gestart.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron:https://philosophia-perennis.com/2019/03/22/italienische-triumphzuege-salvinis-lega-auf-rekordhoch/