U bent niet verbaasd?

Door: George Berben.

Zijn zij die zich in dit land nog verbazen over de “afgang” van onze beschaving en de omgangsvormen dezelfde mensen die in de kieshokjes getrouw op deze coalitie-partijen gestemd hebben?

Waarom zijn mensen verbaasd dat in dit land voor het leven benoemde raadsheren en rechters criminelen vrij spel geven? Wat is de reden dat na een moordaanslag door een moslim crimineel op onschuldige burgers de NPO deskundigen aan het woord laat die de raadsheren verdedigen die besloten deze aanslagpleger op de bevolking los te laten?

Verbaast het u dat Rutte en Grapperhaus aangeven dat zij de aanslag, die in Utrecht en in heel het land de burgers diep raakte, gaan onderzoeken en de onderste steen,die dit kabinet nog nooit gevonden heeft,naar boven moet worden gehaald?

Verbaast het u ook dat het heel goed mogelijk is dat de raadsheren die deze aanslagpleger op vrije voeten stelden gewoon hun “vak” verder mogen uitoefenen en mogelijk zelfs verder carrière mogen maken,zoals al eerder is gebeurd?

Blijven we ons maar steeds verbazen dat het mogelijk is dat een directeur van een gesubsidieerde moslimschool radicale Salafistische predikers uitnodigt? Dat deze directeur ook nog aangeeft, via de NPO, in de toekomst meer van deze radicale “predikers” uit te nodigen voor lezingen aan pubers? Verbaast het u dat deze directeur in dit telefonisch opgenomen gesprek zijn minachting voor de Overheid en de autochtone bevolking laat horen? Men kan hem immers “geen shit maken” zoals hij zelf aangeeft.
Verbaast het u, dat desgevraagd, de Groen/linkse Burgemeester van Amsterdam weigert een reactie te geven op de uitspraken van de directeur van dit Amsterdamse Lyceum?

Verbaast het u ook zo, dat men xenofoob of racist wordt genoemd als men zijn onbegrip of afkeer uitspreekt t.o.v. radicale salafistische predikers die vinden dat je burgers mag martelen of zelfs stenigen, gewoon omdat dit in de Koran zou staan?

Verbaast het u ook, dat deze predikers in ons land worden toegelaten op grond van vrijheid van meningsuiting of geloofsovertuiging.? Ook als haat zaaien en onverdraagzaamheid prediken t.o.v. andere religies en geaardheid de boodschap is van deze radicale predikers?

Verbaast het u niet, dat juist D’66 met een fractieleider die zich ernstig zorgen zou moeten maken over de haat gericht tegen mensen met een andere geaardheid, zich zo sterk maakt voor de instroom van mensen die het gedachtegoed delen van de haatpredikers?

Bent u ook zo verbaasd dat burgers die huid, huis en haard beschermen tegen onberekenbare en niets ontziende criminelen, waarbij zij soms zelfs een kogelregen van de daders in ontvangst moeten nemen, worden vervolgd door het OM?

Criminelen die het “risico van het vak” verkeerd inschatten en tegen tegenstand van de bewoners of eigenaars oplopen, hebben de brutaliteit om aangifte te doen wegens mishandeling als ze een pak slaag oplopen, en krijgen daarvoor ook medewerking van het OM.

Slachtoffers van (geweld) misdrijven moeten soms jaren wachten op een beslissing van het OM of zij wel of niet vervolgd worden nadat zij door criminelen zijn aangeklaagd.

Een zeer bekende veroordeelde pedoseksuele crimineel krijgt van een onnozele rechter een schadeclaim toegewezen! Deze crimineel was de mening toegedaan dat door een begeleider van een van zijn slachtoffers zijn “goede naam en eer was aangetast” omdat deze man hem op de brandstapel had gewenst. Dit nadat deze bekende crimineel voorafgaande zijn slachtoffer had beledigd door te stellen dat hij zich maar moest ophangen als hij niet kon leven met hetgeen deze crimineel hem had aangedaan. De crimineel kreeg €7.000 “schadevergoeding” toegewezen.

Criminelen , zelfs als het recidivisten zijn, worden met fluwelen handschoenen door het OM en met zorg behandeld. Zelfs zij die door het negeren van Wetten en verkeersregels, waarbij ook nog overmatig alcoholgebruik een rol speelt, burgers en kinderen doodrijden mogen rekenen op een voorwaardelijke straf of een taakstraf.

Daar waar burgers de beurs moeten trekken om te kunnen studeren of een opleiding te volgen,mogen veroordeeld criminelen op kosten van de belastingbetaler in de bajes studeren, waarna ze als jurist de gevangenis verlaten!

Bij herhaling worden we geconfronteerd met bewindslieden die het niet zo nou nemen met de waarheid, de (internationale) Wetten en verdragen aan hun laars lappen maar zich beschermd weten door het OM en/of machtige vrienden. De normvervaging onder politici door bijvoorbeeld fraude en andere verboden “incidentjes” is een terugkerend item in de media, maar vanuit de Overheid en de politiek wordt het oog meer gericht op de burger die foutjes maakt.

“Volksvertegenwoordigers” nemen hun taak nauwelijks serieus. Goede Volksvertegenwoordigers zouden hun kiezers serieus nemen door brieven en mails te beantwoorden of te laten beantwoorden door hun (persoonlijke) medewerkers. Medewerkers waarvoor deze volksvertegenwoordigers een vergoeding ontvangen. Echter in de meeste gevallen krijg je een geautomatiseerd antwoord met de mededeling dat men het te druk heeft om alle post te lezen en/of te beantwoorden.

Er is meer,maar teveel om hier te benoemen. De arrogantie waarmee de Overheid en de politiek, omgaat met de “gewone burger” binnen onze maatschappij, is een democratie onwaardig.

Dit kabinet is slechts in een paar gevallen geweldig bezig….met het dempen van de put als het kalf weer eens verdronken is, met het onder het tapijt vegen van zaken die men liever verborgen houdt en het onthouden aan de burger van die informatie waar de burger recht op heeft.

George Berben