ZAL MACRON VANDAAG FRANSE MILITIE OP FRANSE BURGERS LATEN SCHIETEN?

Door: David Berger.

Gisteren werd bekend, dat Macron de militie de instructie gaf, vanaf vandaag desnoods ook het vuur te openen op de demonstranten van de Gele Hesjes-protesten.

Ondanks het door Macron verordende demonstratie-verbod aan enkele steden zullen vandaag de protesten vande “Gele Hesjes”-beweging in onder andere Parijs en Nice doorgang vinden.

De situatie zou vandaag hoe dan ook extreem kunnen escaleren. Want de Franse regeringswoordvoerder Benjamin Griveaux heeft reeds afgelopen woensdag al aangekondigd, dat Emmanuel Macron dit weekeinde voor het eerste militaire eenheden (de zg. “Sentinel”-soldaten) zal inzetten tegen de geplande “Gele Hesjes”- protesten.

Onderbouwd wordt dit door Macron hiermee, dat het bij de protesten van de Gele Hesjes niet langer zou gaan om demonstraties, maar om herrieschopperij tegen staat en democratie, die zou moeten worden neergeslagen. Het afgelopen weekeinde raakten minstens 60 personen gewond.

BEVOEGDHEID OM TOT HET UITERSTE TE GAAN

De Sentinel-eenheden hebben klaarblijkelijk de bevoegdheid om tot het uitwrste te gaan. De militaire bevelhebber van Parijs bevestigde gisteren in een radio-interview, dat de soldaten “tot aan het openen van het vuur met hun diverse wapens op de demonstranten los mogen” gaan.

Het inzetten van de militie is noodzakelijk geworden, opdat de politie zich kan concentreren “op het het herstel van de openbare orde” Het laatst werden aan de militie politietaken op Frans gebied tegen de Franse bevolking opgelegd tijdens de Algerije-oorlog (1954-1962).

Hier Livestream-beelden van de protesten:

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/03/23/wird-macron-heute-franzoesisches-militaer-auf-franzoesische-buerger-schiessen-lassen/