Trump ontvangt de “Tropen Trump”

Door: Junger Eidgenosse (auteur op Young German)

Jair Bolsonaro, door de westerse media aangeduid als “Tropen Trump” heeft tijdens de verkiezingsstrijd zijn bewondering voor de president van de VS, Donald Trump, nooit onder stoelen of banken gestoken. Met zijn bezoek aan Washington en met een mogelijke toetreding van Brazilië tot de NATO https://www.bote.ch/nachrichten/international/trump-empfaengt-bolsonaro-im-weissen-haus;art46446,1162484 heeft de rechts-nationale Bolsonaro definitief gebroken met de oude, socialistische partners van Brazilië, namelijk vooral met landen als Cuba en Venezuela, met wie de oude Arbeiderspartij steeds weer aansluiting heeft gezocht.

Zoals reeds besproken in dit artikel https://younggerman.com/2018/10/27/schicksalswahl-in-brasilien/, heeft Brazilië vèr reikende ervaringen gehad met socialistische regeringen. De linkse Partido dos Trabalhadores (Partij van de Arbeid) heeft niet alleen de grootste volkseconomie van Latijns Amerika naar de knoppen geholen en veranderd in een criminele drugs-hel, maar was bovendien, in het bijzonder onder hun Lula da Silva een ijverige helper van de twee socialistische dictaturen.

Die tijden zijn veranderd sinds de laatste presidentsverkiezingen. Als één van zijn eerste handelingen in zijn nieuwe functie beëindigde Bolsomaro het medicinale programma “Mais Médicos”
https://www.nzz.ch/international/bolsonaro-bietet-kubanern-asyl-an-ld.1437367 , een programma, dat Cubaanse artsen tegen dump-vergoedingen in Brazilë liet werken en dat vooral ten goede kwam aan de despoten in Havana. Op de “Conservative Summit of the America’s ” kondigde hij aan dat Brazilië in de strijd tegen het socialisme in Latijns-Amerika een voortrekkersrol wil gaan innemen. In eigen land verdreef Bolsonaro communistische medewerkers uit regeringsfuncties https://www.breitbart.com/latin-america/2019/01/04/brazil-bolsonaro-promises-fire-communist-government-employees/ en verkondigde, de Marxistische ideologie tevens uit de Braziliaanse scholen te verwijderen. Het misdadige regime van buurland Venezuela wordt door Bolsonaro scherp veroordeeld.

President Trump benadrukte, dat de betrekkingen tussen de twee grootste volks-economieën van het Amerikaanse continent nooit beter geweest zijn dan nu. De beide staatshoofden delen in velerlei opzicht gemeenschappelijke inzichten, zoals de afwijzing van de “gender-ideologie”, “political correctness” en “fake news” van de MSM. Beide presidenten hebben zichzelf daarnaast verplicht, communistische regimes te bestrijden. Met een nauwe Noord-Zuid- verbindtenis op het Amerikaanse continent moeten de regimes in Venezuela en Cuba worden bestreden en de Chinese invloed worden teruggedrongen.

In een exclusief interview van Fox News met jair Bolsonaro spreekt Bolsonaro zich uit tegen communisme een massa-immigratie.

“Westerse” media zoals die Zeit https://www.zeit.de/politik/ausland/2019-03/jair-bolsonaro-usa-besuch-donald-trump-tropentrump maken weer eens van deze glegenheid gebruik om de niet-geliefde presidenten af te schrijven. Trump, die de media graag zo voorstellen, of hij Het Noord-Atlantische verdrag wil ontmantelen, is klaarblijkelijk toch maar in staat, Allianties tot stand te brengen tegen de opkomende bedreigingen ( buiten de VS om) vanuit het Oosten.

Door: Junger Eidgenosse.
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://younggerman.com/2019/03/24/trump-empfaengt-den-tropen-trump/