Hallo STAAT, gepensioneerden zijn geen aalmoezen-incasseerders!

Door: Michael Dunkel*)

Gepensioneerden hebben tientallen jaren lang gewerkt, zodat de economie snorrend draait en de belastinggelden opborrelden.

Gepensioneerden zijn geen sociale verlakkers, die onder controle gehouden moeten worden en met aanwijzigen en toepassingen geterroriseerd, omdat ze zich immers weleens zouden kunnen verrijken.

Gepensioneerden hebben er aan bijgedragen, dat hun kinderen konden studeren, en ook, dat hun kinderen dikwijls tot hun 30ste levensjaar doorbrachten in opleidingen en aldus niet bijdroegen aan het sociale evenwicht.

Gepensioneerden hebben zich vaak kapot gewerkt om te voldoen aan hun verplichte productie, om later, als ze dan nog leefden, een bescheiden basis-zekerheid te hebben.

Dus, tentakel-staat, toon je respect en behandel gepensioneerden niet als lastige vliegen.

Laat ze niet steeds weer opnieuw formulieren invullen, die je ze al honderd keer hebt voorgelegd.

Maak eindelijk eens gebruik van de digitalisering, waarvoor je zelf reclame maakt over hoe ontzettend belangrijk ze wel is. Geef als eerste het goede voorbeelden verstop je niet achter zogenaamde gegevensbescherming, waarvan toch al geen sprake is. word eindelijk eens één met het sociale netwerk en laat oude mensen met rust.

Hallo Staat, doe eenvoudigweg je werk, en breng je opgeblazen en ten dele nutteloze apparaat op orde. Dan functioneert het ook!

*)Michael Dunkel is Rijnlander, polyglotter, liberaal-conservatief scribent en schrijft voor conservo.

Door: Michael Dunkel.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/03/26/hallo-staat-rentner-sind-keine-almosenempfaenger/