MATTEO SALVINI: “ANGELA MERKEL BRENGT EUROPA EN DUITSLAND SCHADE TOE MET HAAR ONVERANTWOORDELIJKE MASSA-IMMIGRATIE-POLITIEK”

Door: David Berger.

Minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini, was de ster van het “Wereldcongres van de gezinnen”, afgelopen weekend in het Noord-Italiaanse Verona. David Bendels, hoofdredacteur van de Deutschland Kurier, had de mogelijkheid om in Verona met Matteo Salvini te spreken. Hij werd begeleid door de Dresdense advocaat Maximilian Krah.

Deutschland Kurier: Meneer de minister, uw partij, de Lega, heeft een grote aanhang in Italië. Hoe hoog schat U de kansen voor uw partij bij de Europese Verkiezingen 26 mei a. s.?

Matteo Salvini: De Lega zal groot succes hebben, de bijval in Italië is groot. Onze hele politiek is afgestemd op het welzijn van normale, brave en hardwerkende Italiaanse burgers. Als plaatsvervangend Minister-President van Italië wil ik er aan het einde van mijn vijfjarige ambtsperiode op beoordeeld worden, of de Italianen weer meer veiligheid en jobs hebben en weer beginnen, meer baby’s te krijgen, want een land zonder baby’s is een land, dat op sterven ligt.

DK: Heeft Bondskanselier Angela Merkel in Europa tweedeling veroorzaakt met haar politiek?

Salvini: Mevrouw Merkel volgt haar belangen en ik de mijne. Voor mij komen de Italianen en het land op de eerste plaats. Maar met uw verlof: Ik denk, dat Mevrouw Merkel Duitsland en Europa schade toebrengt met haar onverantwoordelijke massa-immigratiepolitiek.

Met het oog op de toekomst van Europa verklaarde Salvini:

“Ik strijd voor een sterk, veilig en bloeiend Italië in een Europa van vrije en onafhankelijke vaderlanden. Om dit doel te bereiken, moeten de patriottische krachten zich over heel Europa verbinden. Wij hebben behoefte aan een patriottische alliantie van Europese volkeren en naties.”

Hoezeer dit Salvini ernst is, bewees hij nog tijdens het congres. Hij had ontmoetingen met de Europese kandidaat van het Franse Rn (het voormalige Front National) Nicolas Bay en met de Europese kandidaat voor de AfD Maximilian Krah. Ook gunde de minister zich de tijd voor een uitvoerig gesprek met de Hongaarse vertegenwoordigster van Fidesz.

Maximilian Krah kwam tot een zonder meer positieve samenvatting: “{ De ontmoetingen met Matteo Salvini, Nicolas Bay en Katalin Novak waren voor mij bemoedigend: Ze tonen aan, dat wij in Europa niet alleen staan en dat er sprake is van een brede coalitie van gezond mensenverstand. Matteo Salvini is voor ons, conservatieven, een Europese leidersfiguur; Hij staat voor een Europa van de veelvuldigheid, de traditie en het verstand. En dat met charme en esprit. Ik verheug mij er over, dat wij zo’n sterke bondgenoot hebben. Wij willen de EU veranderen, en na het treffen in Verona weet ik, dat het ons kan lukken, want wij staan niet alleen.”

Het volledige bericht met talrijke foto’s van het congres vindt u hier: DEUTSCHLAND KURIER https://www.deutschland-kurier.org/world-congress-of-families-in-verona-matteo-salvini-angela-merkel-schadet-europa-und-deutschland/

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/04/03/matteo-salvini-angela-merkel-schadet-mit-ihrer-unverantwortlichen-masseneinwanderungspolitik-europa-und-deutschland