EU-Verkiezingsstrijd: AfD staat Salvini’s “Alliantie van Europese volkeren en naties” bij.

Door: David Berger.

Het is nog niet officieel, maar achter de coulissen reeds bekend: De AfD- woordvoerder en Europa-verkiezings-topkandidaat Jörg Meuthen zal komende maandag naar Milaan reizen, waar hij namens de AfD een soort Europese Super-alliantie zal bijstaan. Met de bedoeling, om na de EU-verkiezingen de vorming van een zo groot mogelijke rechtse fractie mogelijk te maken.

De Italiaanse pers was gisteren al in een staat van grote opwinding, terwijl de Duitse media er tot nu toe nog geen notitie van genomen schijnen te hebben. De Deutschland-Kurier, wiens hoofdredacteur enkele dagen geleden met Salvini een ontmoeting had, weet uiteraard al meer. Hij schrijft:

Minister van binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini (Lega) zal volgens berichten in de media komende maandag in Milaan de “Alliantie van Europese Volkeren en Naties”(AEPN) voorstellen. Met deze aaneensluiting van conservatief-patriottische partijen wil de baas van de Lega de verkiezingsstrijd voor de EU-parlementsverkiezingen aangaan. Om en nabij de 20 partijen en bewegingen zullen volgens Salvini bij de mega-manifestatie present zijn.

EEN EUROPA VAN HET VERSTAND

“In de richting van een Europa van het verstand” luidt de titel van de internationale conferentie, waarmee Salvini officieel zijn verkiezingscampagne voor de EU-parlementsverkiezingen in mei van start laat gaan. Een officiële lijst van deelnemende partijen en politici is er nog niet, aldus de Lega volgens het Oostenrijkse persdienst-agentschap >APA<.

De Lega verwacht, dat meerdere partijen en groeperingen van de europese Verkiezingsalliantie zich zullen aansluiten. Aan de Alliantie moeten de Fidesz-partij van de Hongaarse regeringsleider Viktor Orbán, het Rassemblement National met partijleidster Marine Le Pen, de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders, de rechts-conservatieve Zwedendemocraten (SD), de Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) zowel als de Alternative für Deutschland (AfD) deelnemen.

EUROPA JA, MAAR OOK NATIE!

De AfD zal volgens de informatie van de "Deutschland Kurier" bij de ontmoeting in Milaan door AfD-woordvoerder en topkandidaat voor de Europese verkiezingen Jörg Meuthen worden vertegenwoordigd. Het streven, om na de verkiezingen de vorming van een zo groot mogelijke rechtse fractie mogelijk te maken, had Meuthen reeds bij de Europa-partijdag in januari prijsgegeven.

Na de overwinning van zijn midden-rechtse Alliantie bij de regionale verkiezingen in de Zuid-Italiaanse regio Basilikata, eind maart, had Salvini reeds de "Alliantie van Europese volkeren en Naties" aangekondigd. Marco Zanni, Europarlementariër van de Lega, Gaf te kennen: "Onze verkiezingsverbintenis wil het begrip Natie, maar ook Europa op de voorgrond stellen, want we willen de EU veranderen en niet vernietigen."

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/04/05/eu-wahlkampf-afd-tritt-salvinis-allianz-der-europaeischen-voelker-und-nationen-bei/