Thessaloniki: Migranten gebruiken kind als stormram tegen politieversperring

Door: David Berger.

Ongelofelijke taferelen speelden zich deze dagen af in Thessaloniki, Griekenland. Nadat de politie de mars van enige honderden migranten in Noordelijke richting naar midden-Europa een halt had toegeroepen, probeerden dezen meernaals de politieversperringen met geweld te doorbreken. Een gastbijdrage van Jürgen Fritz.

Hierbij zetten ze doelbewust vrouwen en kunderen in. Tenslotte kwam het tot een voor ons Europeanen bijna niet te vevatten gebeuren, dat in een andere cultuurkring echter geen zeldzaamheid schijnt te zijn https://juergenfritz.com/2018/05/22/palaestinenser-kind-erschiessen/.

IN ATHENE LEGGEN MIGRANTEN HET TREINVERKEER LAM

In Athene ontstonden blokkades van het treinverkeer door migranten, die met een zitprotest op de rails treinen tot stoppen wilden brengen. Op het station Larisis demonstreerden hiertoe vrijdag talloze migranten in de Griekse hoofdstad. De spoorwegonderneming TrainOSE moest tenslotte vanwege de protesten de afgelasting van het treinverkeer omroepen.

Ongelofelijke taferelen in Thessaloniki

Honderden migranten hebben gehoor gegeven aan een oproep op socialemedia voor een lange mars over de Balkan naar het Noorden. In Griekenland werden ze gesopt bij Thessaloniki.

Daarop probeerden de zogenaamde “vluchtelingen”steeds opnieuw, de plitie-agenten aan te vallen en de versperringen met geweld te doorbreken. Hierbij werden kennelijk meerdere malen doelbewust vrouwen naar voren gestuurd om de agenten aan te vallen.

Maar vervolgens gebeurde het ongelofelijke en tegelijkertijd zeer veelzeggende: Twee mannen tilden een meisje op en gebruikten het als menselijke stormram, om de politieversperring te doorbreken:

Deze bijdrage verscheen het eerst op het voortreffelijke blog van JÜRGEN FRITZ https://juergenfritz.com/

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/04/09/thessaloniki-migranten-benutzen-kind-als-rammbock-gegen-polizeisperre/