Notre Dame: Gejuich bij fanatieke Moslims en bij de “Antifa” over de vernietiging van de kathedraal

Door: David Berger.

“Hij brandt, de tranen springen ons in de ogen, wij beseffen, dat er iets weg is, dat niet zal terugkeren, maar juist Pasen is het feest van de wederopstanding! – Het ligt aan de Fransen, aan de Europeanen, het ligt aan onszelf.”
(Dushan Wegner)

Gejuich over de vernietiging van de kathedraal de Notre Dame in de sociale netwerken? Onvoorstelbaar? Helaas nee. Meer dan 2.000 lachende smileys en jubelende commentaren met de kreet “Allahu akbar” toont een op Internet (nog) beschikbare video over de verwoestende brand van gisteren in Parijs.

Waarover hebben de linkse twitter-users zich gisteravond het meeste opgewonden? Over de catastrofe van de vernietiging van de Notre Dame, denkt U? Helemaal mis! In plaats van na te denken over de onvervangbare waarde van het christelijke Avondland, waarvoor deze kathedraal stond, gingen ze zich – nadat n.tv. mijn tweet had uitgezonden – te buiten in meer dan 300 haatcommentaren over de volgende tekst, die ik had getweet:

“Veel zal er niet overblijven van de Notre Dame. De collaps onder de vlammen staat symbool voor Frankrijk en het hele Avondland. Een zoveelste stap richting Eurabia.”

https://i1.wp.com/philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2019/04/57015652_2417073661650448_6094348070907019264_n.jpg?ssl=1

IS-STRIJDER: “IK ZOU DIE KATHEDRAAL WEL EENS GRONDIG STUK WILLEN
MAKEN.”

Vanaf een zogenaamde psychiater, die zich meldde en die mij een therapie aanbood, tot aan bedreiging met geweld en moord was alles, wat men kent van de haatcommentaren van de betermensen aanwezig.

Natuurlijk ook altijd weer: De beschuldiging van racisme en van islamofobie. Wat ze niet wilden zien:

1.) De binnen de Islam wijdverbreide haat tegen het christendom. Daarvoor staan niet alleen explosief toegenomen aanslagen op christelijke kerkgebouwen in de hele wereld, maar ook de duidelijk tot uitdrukking gebrachte bereidheid, om buitengewoon representatieve kerkgebouwen te vernietigen.

PI-News http://www.pi-news.net/2019/04/notre-dame-brennt/ schreef gisteravond nog: “Ook is het niet uit te sluiten, dat het om een brandstichting zou kunnen gaan. Kort geleden nog had in Keulen een IS-strijder voor de rechtbank gezegd, dat hij de Dom wou vernietigen https://www.bild.de/regional/koeln/koeln-aktuell/angeblicher-isis-kaempfer-ich-wollte-den-koelner-dom-kaputtmachen-61255586.bild.html: “Ik zou die kathedraal, de Dom van Keulen, wel eens grondig stuk willen maken.” De rechter zou daar toen zeer gelaten op hebben gereageerd …

Daar komt nog bij, dat er in de laatste jaren al steeds opnieuw in islamitische kringen https://www.gatestoneinstitute.org/14044/europe-churches-vandalized sprake is geweest van plannen voor aanslagen https://en.wikipedia.org/wiki/Notre_Dame_Cathedral_bombing_attempt op de kathedralen . Een goede vier weken geleden brandde reeds de op één na grootste kerk van Parijs, St.Sulpice, af https://www.katholisch.de/aktuelles/aktuelle-artikel/flammen-schlagen-aus-zweitgroter-kirche-von-paris – wat nauwelijks in de publiciteit kwam. Afgelopen vrijdag werd in Frankrijk een jonge Jihadiste tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Bij de bekendmaking van het vonnis schreeuwde ze “Allahu Akbar! De Notre Dame zal branden… Parijs zal branden!” Tegen deze achtergrond is het niet toevallig, dat het OM van Parijs gisteravond nog vanwege de grote brand een onderzoek heeft ingesteld.

“ALLAH IS GROOT”: MOSLIMS LACHEN, VIEREN FEEST TERWIJL BRAND DE KATHEDRAAL DE NOTRE DAME VERNIETIGT”

2.) Het gejuich van moslims in de sociale netwerken over de Brand en de vernietiging van het christelijke Heiligdom:

“Allah is groot”: Moslims lachen, vieren feest, terwijl brand de kathedraal NOTRE DAME vernietigt”, schrijft Robert Spencer in “Jihad Watch”.

En verderop: “De jihadisten hebben het vuur misschien niet aangestoken, maar ze vieren feest. Veel niet-Moslims denken, dat de ruïnes en de vernietiging van niet-islamitische instituten getuigen van de waarheid achter de Islam. Zoals ook de Koran zegt, dat de vernietigde restanten van oude niet-islamitische beschavingen een teken zijn van de straf van Allah voor hen, die zijn waarheid hebben verworpen:

“Vele waren de wegen des levens, die voor jullie zijn gestorven: reist over de Aarde en ziet, wat het einde was van hen, die de waarheid hebben verworpen”. (3:137)

EEN VIDEO, DIE SHOCKEERT

Daarnaast beroept Spencer zich op de twitter-gebruiker Damien Rieu, die een video heeft gepost, die het aantal personen toont, die op een video van de Parijse kerk reageren met een “lachende” gezichtsuitdrukking:

“Allah est grand” schrijft bijvoorbeeld ene Mohamed Mouara onder de Live-video van de gebeurtenissen. Dat noem ik nog eens een echte reden om je over op te winden, lieve, linkse Twitter-gemeenschap.

“STEL JE EENS VOOR, DAT ONZE SAMENLEVING NET ZOVEEL MEDELIJDEN HAD MET VERDRINKENDE MENSEN IN DE MIDDELLANDSE ZEE. CRAZY TOCH”

Sortgelijke beschouwingen heeft ook JouWatch https://www.journalistenwatch.com/2019/04/16/muslime-osterfeuer-paris/ gepubliceerd:

Op de Facebookpagina van de Franse zender France24 https://www.facebook.com/FRANCE24.Arabic/ heerst onder de Arabisch sprekende islamitische gemeenschap een juichstemming: Duizenden “vind ik leuk” duimen gaan de lucht in, tranenlachende smileys becommentariëren de beelden van de brandende kathedraal. “Ik ben zeer gelukkig met dit nieuwsbericht”, aldus een gebruikster, die zich zwaarversluierd op haar profiel toont.

Dat de Notre Dame door brand is getroffen is natuurlijk betreurenswaardig: “Maar zoveel politieke deelneming zou ik wensen als er de volgende keer weer mensen verdrinken in de Middellandse Zee… Maar een oude kerk in Parijs staat iemand dan toch blijkbaar meer na,”stelt Jonas B vast, in bijna perfect Duits. En Dr. Yin Yue Doorziet het het totaal: “Notre Dame is het zoveelste voorbeeld, hoe panisch witten worden, als de dingen veranderen”.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/04/16/notre-dame-es-gab-auch-jubel-ueber-die-zerstoerung-der-kathedrale/