Trump: Het was een mislukte poging tot een putsch”

Door: Redactie PP.

De zogenaamde Trump-Rusland-samenzwering krijgt nu zijn weerslag, zoals de Deutschland Kurier bericht https://www.deutschland-kurier.org/trump-ein-gescheiterter-putschversuch/. VS-Advocaat-Generaal William Barr zei woensdag bij een Senaatshoorzitting, dat er sprake was geweest van pogingen tot spionage tegen de Trump-campagne in de verkiezingsstrijd.

President Donald Trump zag zich bevestigd in zijn bewering, dat Hillary Clinton en Barack Obama tegen hem hadden samengezworen, en met behulp van CIA en FBI zijn verkiezingsstrijd hadden aangevallen. Zelfs voormalige conservatieve media als Bild https://www.bild.de/politik/ausland/donald-trump/abhoervorwurf-gegen-vorgaenger-obama-50709218.bild.html, Die Welt https://www.journalistenwatch.com/2017/10/30/widde-widde-welt-trumps-ex-wahlkampfchef-wegen-verschwoerung-gegen-die-usa-angeklagt/ en de Neue Zürcher Zeitung https://www.nzz.ch/international/donald-trump-propagiert-neue-verschwoerungstheorie-ld.1387491 hadden nog in 2018 de -gerechtelijk in het bestand opgenomen – intercepties tegen Trump een “complottheorie” genoemd.

Bij de hoorzitting van de Senaat op woensdag https://www.youtube.com/watch?v=IKJ_g8tei0A vroeg de Democratische Senator Jeanne Shaheen uit New Hampshire de in aanzien staande VS-Advocaat-Generaal (=VS-minister van Justitie) Wiliam Barr, waarom hij van plan was, de FBI- onderzoekingen tegen de Trump-campagne te onderzoeken. “Nu ja, ik ben van mening, dat spionage tegen de politieke tegenstanders in de verkiezingsstrij wel een zwaarwegende aangelegenheid is.”

Donald Trump begroette de commentaren van Barr op Twitter https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1116364182063132672, en noemde de affaire “Het grootste schandaal van onze tijd: Een mislukte poging tot een putsch.”Trump had de zogenaamde Rusland-samenzwering, die ook door Duitse kwaliteitsmedia als ARD https://www.tagesschau.de/ausland/trump-russland-113.html, ZDF https://www.zdf.de/dokumentation/zdfzoom/zdfzoom-gefaehrliche-verbindungen-100.html, SZ https://www.journalistenwatch.com/2019/01/20/peinlich-sz-buzzfeed/, en Zeit https://www.zeit.de/politik/ausland/2017-03/us-wahl-donald-trump-tower-barack-obama-ueberwachung-abhoeren twee jaar lang geestdriftig werd nagepraat, reeds in februari https://twitter.com/realdonaldtrump/status/1097488256848007173?lang=de bestempeld als “illegale poging tot een putsch tegen de president van de Verenigde Staten.

De Republikeinse afgevaardigde Devin Nunes https://www.deutschland-kurier.org/hillary-clintons-team-steckt-tief-im-sumpf-des-russlandverschwoerungsmaerchens-destruktive-taeuschungsaktion/, lid van de Commissie der Geheime Dienst van het Huis van Afgevaardigden, verwees Donderdag acht potentiële strafrechtelijke aangiften https://www.foxnews.com/politics/nunes-sends-criminal-referral-notification-to-barr-alleges-several-potential-violations-in-russia-probe tegen leidende anti-Trump-samenzweerders naar de Advocaat-Generaal ter controle. De namen zijn nog niet bekend gemaakt.

De grote vraag in Washington luidt nu, of Hillary Clinton https://www.journalistenwatch.com/2018/02/03/hillary-clinton-das-fbi-und-der-britische-geheimagent-mit-allen-mitteln-verhindern-dass-trump-praesident-wird/ en eventueel Barack Obama ook bij de onderzoekers in het vizier zullen raken. Obama bezocht, verrassend, het voorlaatste weekeinde Angela Merkel, die bekend staat om haar ruimhartige asielpolitiek. De regering van Angela Merkel had reeds voorafgaande aan de VS-verkiezingen 2016 de omstreden Clinton-stichting, de kiemcel van de “Rusland-affaire”, ondersteund met 4,7 miljoen Euro https://www.journalistenwatch.com/2018/02/14/die-merkel-der-medienmogul-und-die-clinton-millionen/ belastinggeld, zoals blogster Vera Lengsfeld https://vera-lengsfeld.de/2016/11/18/mussten-deutsche-steuerzahler-hillarys-wahlkampf-finanzieren/ in 2016 onthulde.

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/04/16/trump-es-war-ein-gescheiterter-putschversuch/