Beweging bergafwaarts: Aanvoerster Gele Hesjes stopt ermee.

Parijs. De aanvoerster van de Franse partij van de Gele Hesjes, Ingrid Lavavasseur, gooit de handdoek in de ring. Tegenover de media toonde de 31-jarige ziekenverpleegster, die in januari de opstelling van een eigen verkiezingslijst voor de Europese Verkiezingen bekendmaakte, zich gelaten en teleurgesteld over de interne verhoudingen binnen de Gele Hesjes-beweging, die “macho-achtig” en met rechtsen doorspekt zou zijn.

Bovendien zou tevens haar verkiezingslijst geïnfiltreerd zijn door geweld-beluste revolutie-activisten, liet ze het Oostenrijkse dagblad “Standard” thans weten. Nadat haar woordvoerder Christophe Chalançon blijk gaf van sympathieën voor rechtse ideeën zoals de inzet van “para-militaire troepen” ende Italiaanse vice-premier Luigi di Maio buiten haar om uitnodigde in Frankrijk, was het voor haar welletjes, en Igrid Levavasseur maakte onlangs de terugtrekking van haar lijst bekend.

De prominente aanvoerster van de Gele Hesjes wil nu in haar geboortestreek in Normandië een vereniging voor alleenstaande moeders oprichten. Waarnemers zien in haar uittreden eenindicatie voor de neergang van de beweging, die afgelopen weekeinde nog slechts 22.000 aanhangers de straat op liet gaan. (mü)

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://zuerst.de/2019/04/17/bewegung-im-abstieg-gelbwesten-frontfrau-steigt-aus/