Media opgelucht: “Oorzaak voor de brand van Notre Dame wordt misschien wel nooit gevonden”

Door David Berger.

Terwijl al kort na de uitbraak van de brand in de kathedraal “Notre Dame” zowel door ARD en ZDF, als door de andere mainstream media gefluisterd werd, dat de bouwwerkzaamheden aan de kathedraal waarschijnlijk de oorzaak zouden zijn voor de catastrofe, komen nu bij dezelfde media de eerste twijfels op, of dat metterdaad het geval was. wellicht ook terwille van de eigen gemoedsrust is nu het devies: De “oorzaak voor de brand van Notre Dame wordt misschien nooit gevonden” – aldus de “Nordkurier” https://www.nordkurier.de/mecklenburg-vorpommern/genaue-ursache-wird-wohl-nie-gefunden-1735216304.html.

De reden, dat men de bouwvakkers-stelling heeft opgegeven, is niet alleen het feit, dat in Franse ambachtelijke firma’s voor het grootste deel een categorie mansen werkt, die onmogelijk iets met de aanslag op een christelijke kerk tee maken heeft, resp. mag hebben. Ook de directeur van de kathedraal Notre-Dame heeft de vanaf het begin geventileerde stelling uit geheel ideologie-vrije motieven afgewezen:

GEEN GEBREK AAN VEILIGHEID BIJ DE BRANDBESCHERMING

Er zijn geen veiligheidsgebreken bij de brandbeveiliging https://www.nordkurier.de/mecklenburg-vorpommern/wie-steht-es-um-den-brandschutz-in-mvs-kirchen-1635200504.html vastgesteld: “Dat zei Patrick Chauvet tegen de zender France Inter. Zo zouden bouwopzichters driemaal daags de dakstoel hebbengeïnspecteerd. “Ik denk, dat men niet meer kan doen.” Maar er zijn natuurlijk altijde voorvallen, die men niet heeft kunnen voorzien. Er moet nu worden onderzocht, wat er gebeurd is.”

Vervolgens gaat men nu destelling na, volgens welke een kortsluiting in deelectriciteit van een lift het vuur kan hebben veroorzaakt.

De stelligen worden daarnaast verkondigd resp. door de media verkocht met een verbazingwekkend onwetenschappelijke mentaliteit. Iedereen,die het ook maar waagt, een andere mogelijke oorzaak te berde te brengen, wordt onmiddellijk uitgeleverd aan de inquisitie van het systeem-Merkel en openlijk aan de kaak gesteld. https://philosophia-perennis.com/2019/04/16/notre-dame-es-gab-auch-jubel-ueber-die-zerstoerung-der-kathedrale/

WAT IN GEEN GEVAL ALS OORZAAK AAN DE ORDE KOMT

Michael Klonovsky https://www.michael-klonovsky.de/acta-diurna had desondanks de moed om reeds twee dagen geleden op te merken: “Notre-Dame staat in brand. Waarom, vraagt mijn zoon, waarom, voor de Duivel, komt bij deze beelden bij mij meteen de gedachte op, dat de brand aangestoken kon zijn? Een tegenvuur van het geloof, zogezegd?

Ten eerste hierom:
“In Frankrijk zijn de afgelopen weken meerdere kerken ontwijd of doelwit geworden van vandalisme, zoals het portaal ‘katholisch.de bercht. Tot nu toe wilde de Franse bisschoppenconferentie zich nog niet officieel over de voorvallen uitlaten. Men zou geen olie op het vuur willen gooien, zo heette het.

De woordvoerder van de bisschoppenconferentie, Olivier Ribadeau Dumas liet zich niettemin uit op Twitter: ‘Kerken stonden in brand, werden geplunderd en ontwijd. Wij kunnen er nooit aan wennen, dat oorden van vrede ten offer vallen aan geweld, dat het Lichaam Christi, het mooiste en meest waardevole voor ons, met voeten getreden wordt’, schrijft hij.” (https://www.tagesstimme.com/2019/03/31/frankreich-immer-haeufiger-angriffe-auf-katholische-kirchen)

Ten tweede hierom:
“A dozen catholic churches have been desecrated across France over the period of one week in a egregious case of anti-Christian vandalism.” (https://www.breitbart.com/faith/2019/03/20/twelve-french-churches-attacked-vandalized-in-one-week/)

Ten derde hierom:
Een twitteraar heeft de smileys verzameld, waarmee een zekere, onnodig nader te benoemen groepering op het eventueel moedwillig aangestoken vuur reageert (https://twitter.com/PrisonPlanet/status/1117854455473397763)

Ten vierde en ten langen leste hierom:
“De beelden van de brandende kathedraal in Parijs hebbende bouwmeesteresse van de Dom Regine Hartkopf ontzet – en verbaasd ‘Hout ontvlamt niet zo snel.'” (https://www.t-online.de/nachrichten/panorama/id_85590894/feuer-von-notre-dame-dombaumeisterin-kann-brand-kaum-begreifen.html)

Maar dat zijn natuurlijk allemaal maar verwarde overwegingen van rechtse, evenals witte- zowel als testosteron-toxische CIS-mannetjes, kortom politiek incorrect – wat intussen een even zwaar misdrijf schijnt te zijn als in koelen bloede een mens doden…

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/04/18/medien-erleichtert-ursache-fuer-den-brand-von-notre-dame-wird-vielleicht-nie-gefunden/#