Trump biedt hulp aan bij wederopbouw van Notre Dame

VS – President Donald Trump biedt Frankrijk zijn ondersteuning aan inzake Notre Dame. Amerikaanse deskundigen zouden kunnen helpen bij de wederopbouw van de kathedraal, verklaarde hij in een telefoongesprek met Paus Franciscus.

Hoewel het met de bouw van zijn muur tot nu toe niet opschiet, telefoneerde Trump volgens eigen zeggen met de paus in Rome en dood de hulp van Amerika aan bij de wederopbouw van de kathedraal Notre Dam. Los daarvan hebben zich reeds vele grote donateurs van het katholieke geloof, maar ook atheïstische prominenten aangediend, die bereid zijn, voor de wederopbouw donaties te doen. Onder hen bijvoorbeeld de Hollywood-actrice Salma Hayek, die sinds 2009 getrouwd is met de 52-jarige miljardair François-Henri Pinault. Hij betoonde zich “grootmoedig”en maakte 100 miljoen euro over. Alles bij elkaar zou er volgens MailOnline https://www.dailymail.co.uk/news/article-6934225/Salma-Hayek-posts-gushing-tribute-billionaire-husbands-generosity.html reeds een miljard euro voor de wederopboud bij elkaar gekomen zijn.

In de VS wonen om en nabij de 70 miljoen katholieken. Velen van hen zijn van Europese afkomst. Maar het percentage latino’s groeit gestaag. In Latijns Amerika domineert de Rooms-Katholieke kerk, terwijl in Noord-Amerika het protestantisme het merendeel van de bevolking uitmaakt. (CK)

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2019/04/18/trump-hilfe-wiederaufbau/