Zwarte gaten?

Door: Rob Meyer.

Miljarden kost het onderzoeken van de kosmos, o.a. nu vooral gericht op het fotografisch vastleggen van zwarte gaten.
Dat peperdure, wetenschappelijk masturberen op kosmische kennis, staat in schril contrast met het vrijwel geheel ontbreken aan zelfkennis, kennis van de medemens en hoe we alle oorlogen kunnen stoppen.
Daarnaast: lichtsnelheid = 300.000 km per seconde. Dat onlangs gefotografeerde zwarte gat blijkt op een afstand van ca 3 miljard (!) lichtjaren van mijn achtertuin te bestaan. Dat kun je niet op een middagje fietsen.

Ene Jan Muys uit Tilburg weet het heel fraai te verwoorden:

‘Nu heeft men van zo’n zwart gat zelfs een spectaculaire foto kunnen maken. Maar als iemand me vertelt dat iemand met zijn achterwerk op een kopieermachine heeft gezeten, geloof ik dat ook!’

Leuk geformuleerd en treffend aangevend dat we beter onze kop in eigen boezem kunnen steken en de zwarte gaten in ons mensbewustzijn ontdekken en die dichten, zodat we misschien tot een kosmische ontdekking zouden kunnen komen dat we het hier op Aarde met zijn allen moeten doen, en niet 3 miljard lichtjaren ver met onze nieuwsgierigheidskont in een zwart gat tuimelen.

Daarnaast een leuke bijkomstigheid: met die miljarden eurootjes die nu in een zwart gat verdwijnen, kunnen we wel veel mensen een beter leven geven.
Hier op Aarde.
Vandaag.

Rob Meyer 19 april 2019