Ook Seehofer relativeert de islamitische terroristische aanslag in Sri Lanka

Berlijn – Minister van Binnenlandse Zaken HorstSeehofer (CSU) heeft na de Paas-aanslagen van Sri Lanka weliswaar blijk gegeven van ontzetting, maar daarnaast natuurlijk, zoalszoveel andere politici, de terreur, die weer eens uitgaat vandeaanhangers van een zeerbepaalde religie, gerelativeerd. “De doelbewuste aanslagen op christenen in Sri Lanka maken ons sprakeloos. Wij zijn in gedachten bij de slachtoffers en hun naasten”, zei de CSU-politicus dinsdag.

“Opnieuw hebben terroristen doelbewust religieuze en toeristische voorzieningen aangegrepen teneinde een wig te drijven tussen religies en mensen.” Dat zal ze echter niet lukken, omdat men religieuze haat en intolerantie vastbesloten tegemoet treedt. “De bestrijding van extremisme en terrorisme van elke soort is en blijft een kern-streven van deze regering”, voegde Seehofer er aan toe.

Alles moet worden ondernomen om aanslagen in Duitsland te verhinderen. “Wanneer er sprake is van aanknopingspunten voor concrete gevaren, wordt tevens de bescherming van religieuze voorzieningen versterkt”, kondigde de minister van Binnenlandse Zaken aan. Bij de aanslagen van Sri Lanka waren in het Paasweekeinde volgens actuele getuigenissen van instanties minstens 321 mensen om het leven geekomen, een goede 500 andere personen raakten gewond.

Intussen heeft het terroristische commando “Islamitische Staat”(IS) de serie aanslagen voor zich opgeëist. Bij de daders ging het om “strijders van IS”, meldde se spreekbuis van IS “Amaq”. De regering van Sri Lanka gaat er hoe dan ook vanuit, dat het om islamitische terroristen gaat.
Wat Horst Seehofer, terwijl hij in het algemeen leutert over terroristen en religies, verzwijgt, is de erkenning, dat de wereldwijde terreur slechts uitgaat van EEN religie, omdat deze nu eenmaal ook religieus wordt voorgeschreven.

Hierbij een lijst, die de minister van Binnenlandse Zaken ook maar eens zou moeten bekijken:
“New York, september 2001,
Madrid, maart 2004,
Londen, juli 2005,
Brussel, mei 2014,
Parijs, januari 2015,
Kopenhagen, Februari 2015,
Parijs, november 2015,
Istanbul, januari 2016,
Brussel, maart 2016,
Nice, juli 2016,
Berlijn, december 2016,
Parijs, Maart 2017,
Londen, Maart 2017,
Stockholm, April 2017,
Manchester, mei 2017,
Londen, juni 2017,
Barcelona, augustus 2017,
New York, oktober 2017,
Carcassonne/Trébes, maart 2018,
Lüttich, mei 2018,
Straatsburg, december 2018,
Sri Lanka, april 2019.”

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2019/04/24/auch-seehofer-terroranschlag/