Nigeria: Jihad tegen christenen

Door: Redactie PP.

Christenen in Nigeria worden in de twaalf noordelijke staten, waarin de Sharia-wetgeving geldt, behandeld als tweederangs-burgers. Ze worden op velerlei wijze slachtoffer. Christelijke meisjes worden ontvoerd en gedwongen tot huwelijken met islamitische mannen. Pastors worden ontvoerd voor losgeld. Kerken vallen ten prooi aan vandalisme of worden volledig vernietigd. Een gastbijdrage van Uzay Bulut

Christenen worden in Nigeria afgeslacht https://www.gatestoneinstitute.org/12645/christians-genocide-nigeria door Fulani en Boko Haram https://www.persecution.org/2019/03/30/islamic-militants-increase-attacks-nigerian-christians/ jihadisten – en het lijkt of niemand er belang in stelt.

De meest zwaarwegende vervolging van deze weerloze christenen – die samen de helft uitmaken van de totale bevolking van Nigeria – vond vooral plaats in het islamitische noorden van het land, waar geregeerd wordt volgens de Sharia https://www.hrw.org/report/2004/09/21/political-sharia/human-rights-and-islamic-law-northern-nigeria, en in de staten, die bekend staan als “middelste gordel” https://www.hrw.org/news/2018/06/28/nigeria-rising-toll-middle-belt-violence , een overgangsgebied tussen de noordelijke- en de zuidelijke staten.

Volgens informatie https://www.persecution.org/2019/04/10/nigerias-middle-belt-report-violent-fulani-attacks-continue-threaten-nigerias-stability/ van de mensenrechten-rganisatie International Christian Concern (ICC):

“Fulani-strijders voerden in maart meerdere gewelddadige aanvallen uit in de gehele regio van de middelste gordel in Nigeria. De brute aanvallen van deze hardnekkige islamitische mlitanten wekken niet-aflatend angst op onder de in de middelste gordel wonende christenen, aangezien het aantal dodelijke slachtoffers blijft toenemen… . Afgelopen maand [maart 2019 werden er minstens 150 mensen gedood.”

“… De Nigeriaanse bisschop William Amove Avenya van de bondsstaat Benue zei: “De leden van de Fulani-stam zijn tot aan de tanden bewapend, vermoorden zwangere vrouwen en kinderen en vernietigen onze kleine eigendommen.”

“Dit is een tijdbom, die over de gehele regio tot ontploffing dreigt te komen. Wij kunnen niet wachten, tot het tot een massale volkerenmoord komt, voor wij ingrijpen,” voegde hij er aan toe….”.

VERVOLGENS DE GROOTSTE AANVALLEN, DIE IN MAART PLAATSVONDEN:

1. 4 maart 2019 https://www.christiantoday.com/article/over-20-killed-in-nigeria-in-latest-attacks-by-fulani-herdsmen/131985.htm: Fulani-milities vallen de staat Benue aan, 23 doden.
2. 11 maart 2019 https://www.csw.org.uk/2019/03/14/press/4249/article.htm: Fulani-milities vallan Kajuru aan, steken meer dan 100 huizen in brand, 52 doden.
3. 18 maart 2019 https://www.persecution.org/2019/03/22/boko-haram-violence-adamawa-state/: Boko Haram belegert stad met christelijke meerderheid in staat Adamawa, die door meer dan 370.000 mensen wordt bewoond.”

De ICC-regiomanager voor Afrika, Nathan Johnson, die onlangs een bezoek bracht aan Nigeria, zei Gatestone, dat dit dodelijke geweld minder dan 20 jaar geleden begon.

“Het begon in 2001 pas goed, nadat onlusten tussen Moslims en christenen in het hoogvlakte-gebied meer dan 1.000 mensenlevens hadden gekost en veel kerken waren vernietigd. Ook in de jaren 2008 en2010 was er sprake van dodelijke onlusten, en de spanningen tussen beide gemeenschappen nemen sindsdien toe.”

Johnson stelde vast, dat het tegenwoordige geweld, dat zich sinds begin 2017 heeft verscherpt, “iets anders is, aangezien het gaat om een serie doelgerichte aanvallen op christelijke gemeenschappen, in een poging, de boeren te verdrijven en land te winnen voor herders”.

Hij zei, dat de vijandige gezindheid een complexe serie van factoren inhoudt – socio-economisch (herders vs. landbouwers), etnisch (hoofdzakelijk Fulani vs. alle anderen, behalve Hausa) en religieus (islamitisch vs. christelijk), evenwel:

“De Nigeriaanse regering en de mainstream media hebben het feit gebagatelliseerd, dat radicale Moslims christelijke gemeenschappen in Nigeria afslachten. Ze zouden de crisis veel meer beschrijven als een conflict tussen twee etnische of socio-economische gemeenschappen, die elkaar om het leven brengen – hoewel bijna 80% van de slachtoffers christenen zijn.”

Johnson voegde eraan toe:

“Christenen in Nigeria worden in de twaalf noordelijke staten, waarin de Sharia-wetgeving geldt, behandeld als tweederangs-burgers. Ze worden op velerlei manieren slachtoffer. Christelijke meisjes worden ontvoerd en gedwongen tot huwelijken met islamitische mannen. Pastors worden ontvoerd voor losgeld. Kerken vallen ten prooi aan vandalisme of worden compleet vernietigd.

De christenen, die ik op mijn laatste reis naar Nigeria heb leren kennen en die zowel onder de Fulani als onder Boko Haram hebben geleden, hopen, dat anderen over de hele wereld bezorgd om hen zijn en voor hen bidden. Velen ontbreekt het aan levensmiddelen, water en onderkomens, omdat ze van hun land verden verdreven en naar de steden moesten gaan, waar ze geen landbouw kunnen bedrijven of werk kunnen vinden.
Honderdduizenden christelijke kinderen over het hele land kunnen niet naar school, omdat hun oudersw het zich niet kunnen veroorloven, daar geen toegang krijgen of vrezen, dat hun kinderen op weg naar school of in de klaslokalen zouden kunnen worden aangevallen of ontvoerd.”

Zoals de Nahost-deskundige Raymond Ibrahim het vorige jaar schreef https://www.gatestoneinstitute.org/12645/christians-genocide-nigeria:

“De Nigeriaanse regering en de internationale gemeenschap… hebben vanaf het begin weinig gedaan omde situatie het hoofd te bieden. Dit gebrek aan deelname is niet verbazingwekkend: Ze kunnen niet eens hun wortels erkennen, namelijk de intolerante ideologie van de Jihad. Dientengevolge is het aantal dodelijke slachtoffers onder de christenen constant gestegen – en zal waarschijnlijk ook verder exceptioneel groeien – tot deze realiteit niet alleen wordt erkend, maar er ook gepast op wordt gereageerd.”

**

Uzay Bulut, een Turkse journaliste, is een gerespecteerde Senior Fellow aan het Gatestone Institute. Haar bijdrage verscheen aanvankelijk bij het Gatestone Institute https://de.gatestoneinstitute.org/. Duitse vertaling door Daniel Heininger.

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/04/28/nigeria-dschihad-gegen-christen/