Luchthaven Frankfurt -Groen blameert zich, uitbreiding onontbeerlijk

Door: Peter Helmes.

De uitbreiding van de Luchthaven Frankfurt (“FRA”) is al sinds jaren in de regio een steen des aanstoots. Ongeacht alle economische noodzaak en vrij van verstand protesteren vooral Groen/Rood-verdwaasden tegen de verdere uitbreiding. Het kan ze niet schelen, dat de luchthaven DE economsche levensader voor het reusachtig grote gebied Rijn-Main èn voor de deelstaat Hessen is, en het laat ze eveneens koud, dat FRA de enige Duitse luchthaven is die in het wereldwijde concert der internationale tourniquets in leidende positie meespeelt.

Maandag (29. 04) werd ondanks de vele weerstanden officieel de eerste steen gelegd voor de derde terminal. daarmee stelt de wereldluchthaven de voor zijn stabiliteit noodzakelijke ontwikkelingsperspectieven veilig.

De bouw, die met een investeringsvolume van vier miljard Euro het grootste privé-gefinancierde infrastructuur-bouwproject van Europa is, moet voor 2023 voltooid zijn. Vanaf dit tijdstip moeten een goede 20 miljoen vliegpassagiers per jaar vervoerd kunnen worden.

Het blijft aan de linksbuitenpostille “taz”om het project van één kant te bekritiseren die de hele leugenachtige cultuur van de Groenen openbaart. Aan de ene kant roepen de Groenen luidkeels om milieubescherming en verkeersbegrenzing, aan de andere kant realiseert uitgerekend Al-Wazir, de groene Hessische minister van Economische Zaken- en verkeer, de verdere uitbreiding van FRA.

Verbeten en schier bewusteloos van woede jammert de huis- en hofpostille van de Groenen (mede-oprichter een zekere Ströbele) taz:

“De met veel tamtam aangekondigde geluidsbovengrens voor de luchthaven is een lafhartig compromis op vrijwillige basis. De luchtverkeerseconomie heeft duidelijk gemaakt, dat ze de bedoeling heeft, de capaciteit van de vlieghaven volledig te benutten en eventueel een hogere geluidsdruk zal doorzetten, ook voor de rechtbank. (…)

Het is Al-Wazir tot nu toe niet gelukt, om iets tegen de ongeremde groei van de Luchthaven Frankfurt in te brengen, hoewel de deelstaat als grootste aandeelhouder invloed zou kunnen uitoefenen.” Zucht, steun, kreun…

“It’s the economy, stupid” wil eenvoudigweg niet tot de hersenen van de groene protesteerders doordringen. Als het gaat om de achtergelegen verborgen kernvraag “Postje of programma?” kiezen ook de Groenen liever voor de sinecures. Stupid, isn’t it?

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/05/01/frankfurter-flughafen-gruene-blamiert-ausbau-unverzichtbar/#more-24171