Na bericht op PP: Ouders mijden islamofiel gymnasium – schoolleider geeft “rechtse hetze” de schuld

Door: Redactie PP

In oktober vorig jaar berichtte Philosophia Perennis https://philosophia-perennis.com/2018/10/04/unterwerfung-dieses-gymnasium-schockiert-sogar-linksliberale over de islamofiele schandalen bij het Stadsgymnasium Dortmund. Het artikel werd talloze malen op internet verbreid. Het aantal aanmeldingen van deze school zijn intussen merkbaar gedaald. De omstreden schoolleider Bernhard Koolen weet uiteraard precies, wie daar schuldig aan is. Niet zijn eigen islamofiele onderwerping, maar een “vuilspuiterij- en ophitsingscampagne van rechtse media”
.

Wat schoolleider Bernhard Koolen aan miskleunen te verantwoorden heeft, kent in het Duitse schoollandschap vermoedelijk zijn weerga niet: Een links-liberale leraar werd in 2012 geschorst vanwege zijn humanistisch gemotiveerde islamkritiek, totdat de rechtbanken in twee instanties dit gedwongen verlof in 2013 wederrechtelijk verklaarden. verder implementeerde Bernhard Koolen islamitische godsdienstoefeningen met een radicake Imam in het schoolprogramma en verkondigde hij in 2018 uiteindelijk trots, dat men in de toekomst islamitisch en christelijk Godsdienstonderwijs met elkaar wilde vermengen. Dat ging vervolgens enkele mainstream-media te ver, zelfs de uitgeverij Axel Springer stelde zich hier gedeeltelijk op tegen dit gymnasium.

“VUILSPUITERIJ- EN OPHITSINGSCAMPAGNE VAN RECHTS?”

Schoolleider Bernhard Koolen beklaagde er zich openlijk over, dat er door “rechts” een vuilspuiterij- en ophitsingscampagne tegen het Stadsgymnasium op touw zou zijn gezet, die de school metterdaad schade zou hebben berokkend. Tegenover het Dortmunder “Nordstadtblog” verklapte Koolen:
“Het vroeger voornamelijk door de kinderen van Dortmundse notabelen bezochte gymnasium had te kampen met een dramatische inbreuk op het aantal leerlingen.”
Tengevolge van een persbericht http://www.citizentimes.eu/2013/11/28/gymnasien-die-unsere-kinder-gefaehrden/ werd het Stadsgymnasium Dortmund zelfs het minst geliefde gymnasium van het hele Oostelijke Ruhrgebied.

Tegenover het “Nordstadtblog” https://www.nordstadtblogger.de/das-schuljahr-war-geil-koennten-wir-doch-jedes-jahr-ein-jubilaeum-haben-475-jahre-zusammen-leben-und-arbeiten/ liet Koolen zich eind 2018 nog uit over zijn ideeën om het roer om te gooien. Men wilde het aantal aanmeldingen redden, “Door de school in de Nordstadt te openen”. In het Ruhrgebied weet men, wat “Dortmunder Nordstadt” betekent: Radicale moskeeën, seksistische, homofobe en antisemitische parallelle samenlevingen en dat inclusief constitutie-vijandige migrantenmilieus.

Aantal aanmeldingen redden door islamofiele onderwerping?

Dat deze plannen van Bernhard Koolen falikant scheef gelopen zijn, laten actuele maandelijkse berichtgevingen van de regionale pers zien: Tengevolge van dit alles is het aantal aanmeldingen aan het Stadsgymnasium Dortmund opnieuw dusdanig ingestort, dat er voor het komende schooljaar opnieuw “een eerste klas minder” is. Dit is vooral daarom een bewijs van armoede, omdat met één uitzondering alle andere Dortmundse gymnasia zich kunnen verheugen in stabiele of zelfs duidelijk toenemende aantallen aanmeldingen https://www.ruhrnachrichten.de/dortmund/dortmunds-gymnasien-muessen-zusaetzliche-klassen-schaffen-plus-1392966.html.
Wie in de internet-zoekmachines “Bernhard Koolen gerechtelijke vonnissen” intikt, zal als ouderpaar metterdaad bij zichzelf te rade gaan, of het eigen kind wel waan zo’n door schandalen omgeven schoolleider moet worden toevertrouwd.

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/05/02/nach-pp-bericht-eltern-meiden-islamophiles-gymnasium-schulleiter-gibt-rechter-hetze-schuld/