De Antifa als loepzuiver overblijfsel van het Fascisme

Door: Philolaos *)

“De (moeder)schoot, waaruit het gekropen is,
is nochtans vruchtbaar.” (Bertolt Brecht)

Historisch gezien valt het Fascisme,het Nationaal-Socialisme en het Communisme te feiniëren als een afgesloten historisch gebied, waarvan het hoogtepunt decennia achter ons ligt.

In tegenstelling tot het links-radicalisme, dat nog net tot het democratische spectrum kan worden gerekend, karakteriseert het links-extremisme geweld. Totalitarisme en geweld, gemeenschappelijk kenmerk en kleinste gemeenschappelijke basis van Antifa, nationaal-socialistische en communistische doctrine.

Waarom de Antifa als criminele vereniging – die politieke tegenstanders met persoonlijke gegevens en adressen vervolgt, lijf en leven van burgers en poltiebeambten in gevaar brengt en op het gebied van materiële beschadiging gedurende de laatste twee generaties een spoor van verwoesting achter zich liet – niet ver vooraan in het blikveld van de BVD staat, valt slechts hierdoor te verklaren, dat de Antifa verzekerd kan zijn van een zéér stiekeme, maar invloedrijke lobby in parlementen, redacties en links-extreme netwerken. De Antifa is afhankelijk van de leugen van haar leven betreffende de strijd tegen het kwaad. In werkelijkheid zijn haar jongeren niet meer dan een rondmeppende, krakelende en willekeurige beschikbare massa voor terreur tegen autoriteiten, politiek andersdenkenden en steunpilaren van de maatschappij, van wier transferpretaties ze leven. binnen de invloedssfeer van de Antifa houden zich kleine criminelen, hardleersen en notoire lijntrekkers op.”

De Zwitserse journalist Frank A. Meyer trekt in een bijdrage in “Blick” en in “Cicero https://www.cicero.de/kultur/antifa-kopftuch-meinungsfreiheit-islam parallellen tussen Antifa en hun affiniteit met totalitaire en autoritaire structuren en stelt onder de titel “hoe fascistisch is de Antifa?” de juiste vraag en zet uiteen:

“Vroeger- versus hedendaags Links

Ooit gold voor links de religie als opium voor het volk, zoals Kameraad Marx het gedecreteerd had. Tegenwoordig is het religieuze totalitarisme van de Islam hun meest recente ‘gefascineerdheid’.

Ooit gold de bevrijding van de vrouw als historische taak van Links. Tegenwoordig is de kleding-apartheid van de vrouw voor Links de uitdrukking van een te respecterende cultuur.

Ooit behoorde de strijd tegen het racisme tot de vanzelfsprekendheid voor Links. Tegnwoordig verdedigt zij het racisme tegen vrouwen in de Islam en veracht de bekritiseerders van de Sharia-religie als racisten.

Ontdekt Links zichzelf in de Islam?

Misschien was Links nooit de beweging van de zich verder ontwikkelde verlichting. Misschien heeft ze zich nooit alomvattend verplicht gevoeld aan de burgerlijke waarden. Misschien heeft ze nooit werkelijk gerespecteerd, wat ze voor zichzelf opeiste en benutte: Vrijheid en gelijkheid.

Misschien ontdekt dit Links in de Islam juist zichzelf: Ideologie als religie, anti-kapitalistisch en anti-westers, autoritair en totalitair – het andere Fascisme.

Is hier sprake van een misverstand? Een verkeerde interpretatie zelfs? De linkse zuiveraars van ruzie-cultuur en debat-taal scanderen toch met hartstocht leuzen van het antifascisme!

De verkeerde conclusie ligt bij dit Links zelf, die haar akties adelt met de afkorting “Antifa”. De Italiaanse schrijver Ignazio Silone vond daarvoor de uitleg: “Het nieuwe Fascisme zal niet zeggen: Ik ben het Fascisme. Het zal zeggen: Ik ben het Anti-fascisme.” Ja, hoe fa is de Antifa?”

(Prof. Susanne Schröter, (c) Wikipedia)

Bijvoorbeeld de actuele heksenjacht https://www.bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-aktuell/kopftuch-streit-in-frankfurt-rufmord-kampagne-gegen-professorin-61477350.bild.html op de i9slamwetenschapster Prof. Dr. Susanne Schröter (*24.9.1957), die voor 8 mei een manifestatie over de hoofddoek met de vraag

“Hoofddoek – symbool van waardigheid of van onderdrukking?

plant, laten de totalitaire ideologieën van Fascisme en Antifa zich gemakkelijk afleiden. Professor Susanne Schröter raakte niet alleen in een furieuze shitstorm verzeild. Daarenboven werd de islamonderzoekster ook met eisen tot aftreden en overdreven leuzen als “Weg met Schröter” gedemoniseerd.

(Antifa en islamisten demoniseren Professor Schröter)

Als haat-communities trekken islamitische fanatici en betonkoppen van de Antifa weliswaar één lijn. Het onherroepelijke einde voor de Antifa komt echter uiterlijk dan, wanneer de islamisten op grond van demografische factoren tegenwind bespeuren. ( Bron: https://bayernistfrei.com/2019/05/01/die-antifa-als-relikt-des-faschismus/

*)https://bayernistfrei.com/2018/06/16/nahles-bonsai/ “bayernistfrei” is een partnerblog van conservo, met wie wij een artikel-uitwisselingsovereenkomst onderhouden.

Door: Philolaos.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/05/02/die-antifa-als-lupenreines-relikt-des-faschismus/