Zondagsmis in Burkina Faso: Fanatieke Moslims vermoorden 5 christenen en een priester

Door: David Berger

Een groep bewapende mannen heeft afgelopen zondag in het West-Afrikaanse Burkina Fasominstens zes mensen gedood, waaronder een priester.

De aanvallers vielen – zoals Amerikaanse media berichten https://catholicherald.co.uk/news/2019/05/12/gunmen-kill-six-during-mass-in-burkina-faso/ – de kerk in de noordelijk gelegen stad Dablo binnen en begonnen aan het begin van de mis, tegen 9 uur plaatselijke tijd, op de gelovigen en de priester te schieten. Zelfs op de vluchtende en op de grond liggende mensen zouden de bewapende Moslims geschoten hebben. Het is welhaast een wonder te noemen, dat er slechts sprake was van zeven doden.

ALLAHU-AKBAR-TERRORISME TREKT OVER HET LAND

France 24 citeerde veilgheidsmedewerkers, die zeiden, dat “ongeveer twintig tot dertig bewapende mannen” aan de aanval hadden deelgenomen. De schutters zijn nog niet geïdentificeerd.” Men gaat echter met grote waarschijnlijkheid uit van islamitische terroristen.

Een regeringsambtnaar bevestigde tgenover de BBC, dat de terroristen ook een nabijgelegen bedrijf en een gezondheidscentrum in brand staken. De burgemeester van Dablo, Ousmane Zongo, zei, dat destad “geheel in paniek” was en dat de burgers zich “thuis” verschansten. De kerk, winkels en het gezondheidscentrum werden compleet vernietigd.

LERAREN EN PRIESTERS WORDEN GEDOOD, KERKEN, SCHOLEN EN ZIEKENHUIZEN AFGEBRAND

De bevolking van Burkna Faso maakt de laatste jaren steeds meer terroristische aanslagen door islamitische jihadisten-groeperingen mee, waaronder ook door leden van Al-Quaida. Autoriteiten deelden mee, dat er reeds afgelopen vrijdag vijf leraren van een cristelijke schol waren neergeschoten. In Burkina Faso en de buurlanden Mali en Niger schrijdt de gewelddadig met terreur doorgevoerde islamisering en vernietiging van de christelijke cultuur gestadig voort.

Reeds in april was er in het Afrikaanse land sprake van een islamitische aanslag op een katholieke kerk, waarbij vier mensen om het leven kwamen. Angela Merkel had het land nog kort daarvoor bezocht en was er hartelijk ontvangen. Ze beloofde het engagement voor het arme land te verhogen.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/05/13/sonntagsgottesdienst-in-burkina-faso-fanatische-muslime-ermorden-6-christen-und-einen-priester/