“Iraanse vrouwen strijden tegen de hoofddoek – Links strijdt tegen tegenstanders van de hoofddoek”

Teheran/Frankfurt – terwijl in Duitsland door islamisten geïnfiltreerd Links een shitstorm ontketent tegen tegenstanders van de hoofddoek, zoals Alice Schwarzer, en van de Universiteit van Frankfurt het ontslag eist van een vrouwelijke Islamdeskundige (bericht van Jouwatch https://www.journalistenwatch.com/2019/05/09/kopftuchstreit-alice-schwarzer/) gaan steeds meer jonge Iraanse vrouwen de straat op uit protest tegen de gedwongen bedekking en riskeren decennialange gevangenisstraffen. Zo namen volgens nt-v https://www.n-tv.de/politik/Studenten-protestieren-gegen-Kopftuchzwang-article21022017.html?fbclid=IwAR02sLMM_l3McQisx-hJkfDsTD2oMZ5ibTTryRq093926_ESpUU0bc0E0s8 aan de Universiteit van Teheran honderden studentes deel aan een demonstratie tegen het regime. “Ze protesteerden luidkeels tegen de hoofddoekdwang zowel als een zogezegde uiteenzetting enige dagen geleden tussen veiligheidsbeambten en studentes met “on-islamitische” Dresscode.”

Zoals het Nieuwsberichten-platform scherpzinnnig opmerkt, zijn de vrouwen in Iran sinds meer dan 40 jaar gedwongen, om in de openbaarheid een hoofddoek te dragen. De meesten wijzen deze door mannen gedicteerde ingreep in de privésfeer en de persoonlijkheisrechten af.

Volgens het Iranse persburau Isna wilde een cultuurgevolmachtigde van de universiteit in een toespraak voor de studenten de zogezegde “fysieke uiteenzetting” van de veiligheidsambtenaren met studentes ontkennen. De toespraak van de vertegenwoordiger van het Mullah-regime werd echter met geweld verhinderd.

Zoals sinds decennia bekend en door de westerse elites genegeerd en zelfs gepaaid moeten in het islamistische Iran meisjes vanaf reeds negen jaar zowel een hoofddoek als een lange, wijde mantel dragen teneinde haar en lichaamscontouren te verhullen. Hiertegen wordt sinds enkele jaren steeds vaker geprotesteerd. in het bijzonder in grote steden lopen steeds meer moedige vrouwen zonder hoofddoek. “De politie kan daar zogezegd niets tegen ondernemen, omdat ze anders iedere dag honderden vrouwen zouden moeten arresteren,” bericht n-tv verder.

De golf van protest tegen de hoofddoekdwang is op de spits gedreven sinds de arrestatie van mensenrechtenactiviste Nasrin Sotudeh, vorig jaar. De draagster van de Sacharowprijs werd gearresteerd wegens het verdedigen van een anti-hoofddoek-demonstratie en zit sindsdien in de beruchte Ewin-gevangenis in Teheran. Na een showproces werd de 55-jarige veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar.

Is Links de 5de colonne van het Moellah-regime?

Tegen deze gezichtspunten krijgt de linkse shitstorm tegen de hoofddoek-bekritiseerders van de door de wereld hooglijk bejubelde Zuher Jazmati (https://www.journalistenwatch.com/2019/05/13/welt-teppich-zuher/) een exxtra akelige bijsmaak. De klaarblijkelijk met het regime in Teheran sympathiserende Frankfurter Linksfascisten hadden onder de bevoegdheid van de uit Syrië afkomstige eeuwige student het onslag geëist van de leidster van het Frankfurter onderzoekscentrum Globale Islam (FFGI), prof. Dr. Susanne Schröter. Ze had in haar functie op 8 mei aan de Frankfurter Goethe-staatsuniversiteit een discussieronde gehouden onder de titel “De islamitische hoofddoek – symbool van waardigheid of van onderdrukking?” Reeds van tevoren was ze door linkse- tot links-extremistische groeperingen, die bovendien haar aftreden eisten, vijandig bejegend. Op Internet werd zelfs tegen de professor een oproep-campagne om haar te vermoorden gestart.

Steeds weer tonen linkse elites hun openlijke sympathie met het regime in Teheran. Zo liet nog maar een paar maanden geleden de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel (SPD) zich aan de top van een economische delegatie in Iran door holocaust-ontkenners het hof maken. (https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/sigmar-gabriel-trifft-holocaust-leugner-im-iran-58432078.bild.html). Links en Teheran zijn vooral verenigd in een uitgesproken Israelhaat. (KL)

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2019/05/14/iranerinnen-kopftuch-linke/