Melilla: Brute bestorming van Europa

Door: David Berger.

2017: Red de schipbreukelingen in de Middellandse Zee
2018: Red het Hambacher Woud
2019: Red de bijen

2025: Redde wie zich redden kan!

Bij een hernieuwde massale bestorming van de Spaanse Noord-Afrika-exclave Melilla zijn meer dan 50 illegalen de grens naar de EU over gestormd. Hierbij raakten verschilende agenten van de grenspolitie gewond.

Bij de grootste massale bestorming van de afgelopen zes maanden op de exclave Melilla hebben talloze illegalen – door de openlijk-rechtschapen zender ZDF https://www.zdf.de/nachrichten/heute/fluechtlinge-in-melilla-ansturm-auf-spanische-exklave-100.html aangeduid als “vluchtelingen” – de grensovergang bestormd, teneinde in de spaanse Noord-Afrika-exclave binnen te komen.

MEER DAN DE HELFT HAD SUCCES BIJ DE BESTORMING VAN DE GRENS

Om en nabij de 100 Afrikanen zouden geprobeerd hebben, vanuit Marokko de zes meter hoge afrasteringen het hoofd te bieden. Minstens 52 van de illegale gresbestormers zouden het EU-grondgebied hebben bereikt, deelde de vertegnwoordiging van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in Melilla mee.

Zowel vier grenspolitiemannen als één van de illegale agressors raakten gewond. Voorts is één Afrikaan, naar verluid, gearresteerd vanwege het aanvallen van een ambtenaar.

Steeds opnieuw proberen migranten vanuit Marokko het grondgebied van de Europese Unie langs illegale weg te bereiken. In oktober was het om en nabij de 200 mensen gelukt, door de prikkeldraadversperring Melilla binnen te komen. (SB)

De tekst verscheen aanvankelijk hier: https://www.journalistenwatch.com/

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/05/14/melilla-brutaler-ansturm-auf-europa/