Alabama stelt met onmiddellijke ingang strenge straffen op abortus.

Door: Peter Helmes.

Onpeilbare reacties bij de openlijk-rechtschapenen – zoals gewoonlijk

ZDF, ARD en de Print-media berichten al meerdere dagen uiterst afwijzend en gedeeltelijk vervuld van haat over een opmerkelijke en uiterst democratisch tot stand gekomen beslissing in de Amerikaanse staat Alabama. Twee dagen geleden trad -zeer typerend- met betrekking tot het onderwerp “Het Abortusverbod van Alabama” een woordvoerster van Women’s Liberation als commentatrice op in het HEUTE-journaal.

Zo werden er ook filmbijdragen getoond van een “massale demonstratie” met ca. nèt 20 (!) deelnemende vrouwen in Alabama tegen deze nieuwe wet, die het door Obama en Clnton mede tot verantwoordelijke, levensvernietigende “vrijgeven” van abortus weer terugdraaide.
Dat rechtvaardigt bij ons allen de hoop, dat ook wij in Europa dit allemaal weer kunnen normaliseren, en terug kunnen draaien, wat ook bij ons Links-groene tegenstanders van de democratie met hun mensenverachtende EU-wetten in Brussel hebben aangericht. Toen vervolgens in de Heute-nieuwsberichten op 15. 05. 19 Mevrouw Leila Abolfazli, de woordvoerster van de Senior Conseil in the Health and Reproductive Rights Program at the Women”s Law Center (ziedaar de officiële titel van deze dame) aan het woord liet komen, moest ik er daarop toch “hernieuwd” over nadenken, of “abortussen”- in individuele gevallen – niet ook een “zegen” voor de mensheid zouden kunnen zijn, bv. na “verkrachting”…. (Maar ik heb deze gedachte al heel snel weer achter me gelaten.)

Alleen al vanwege haar optreden en haar mimiek vrolijke de bijdrage van mevrouw Abolfazli mij dusdanig op, dat ik me bijna verslikte – ik zat juist aan het avondeten.

Als ZDF in de toekomst bij dergelijke serieuze onderwerpen in de toekost meer van dat soort commentatrices aan de anders bij de “Heute”- uitzending verveelde toeschouwer zou presenteren, zou ons trieste dagelijke leven tweemaal zo levenswaardig zijn als nu.

Hier heeft U de vertaling van de door Leila Abolfazli hooggehouden transparanten:

“Wat vrouwen nodig hebben: Geboorte-controle voor Valentijnsdag”… Wie of wat bedoelt ze precies met “birth control”? Heeft ze zelf als eens aandachtiger in de spiegel gekeken? Weet ze echt niet, dat er zoiets bestaat als het zegenrijke computerbeeld-bewerkingsprogramma “Photo-Shop”?

(Met dank aan mijn vriend Enrique Comer voor het doorgeven vanuit de VS)

Commentaar van Peter Helmes, een absoluut overtuigde tegenstander van Abortus:

De nieuwe wet geeft de ongeboren kinderen nieuwe hoop

De wet in Alabama voorziet er in, dat een abortus alleen dan rechtmatig wordt toegestaan, als het leven van de moeder in gevaar is, maar niet na verkrachting of incest. Artsen, die een ingreep uitvoeren, hangt een lange gevangenisstraf boven het hoofd.

De tegenstanders van abortus richten met hun aanvallen hun pijlen op het Opperste Gerechtshof in de VS. Het Gerechtshof moet een grondwettelijk vonnis uit 1973 opheffen, dat abortus over het hele land legaliseerde. Bij het opperste Gerechtshof zijn de conservatieve rechters in de meerderheid.

Onder hen bevinden zich Neil Gorsuch en Brett Kavanaugh. Beide juristen zijn ooit door President Trump voorgesteld teneinde zijn conservatieve ondersteuners tevreden te stellen.

Hoe de strijd om zwangerschapsverbreking ook mag aflopen, voor de Republikeinse partij is het tijdstip optimaal. Het Opperste Gerechtshof zal zich waarschijnlijk pas in het voorjaar van 2020 met de zaak gaan bezighouden. Daarmee wordt abortus een van de centrale onderwerpen in de verkiezingsstrijd om het presidentschap van de Verenigde Staten.

Voor de tegenstanders van abortus malen de justitiële molens nog te langzaam. Te langzaam voor de vele kinderen, die in de komende jaren waarschijnlijk worden geaborteerd. Want in vele “moderne” staten in de VS worden de (onwillige) moeders niet aan een buitengewoon risico blootgesteld. In “modern” Amerika is de afbreking van zwangerschap niets anders dan een vorm van geboortecontrole. Het is net zoiets als de verwijdering van een ongewenste oneffenheid, zoals een wrat. Als dat vooruitgang moet heten, moge God ons dan genadig zijn!

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/05/16/alabama-stellt-ab-sofort-abtreibungen-unter-harte-strafen/#more-24286