Vrouwen en kinderen in angst: Mob valt Tommy Robinson en zin fans aan

Door: Redactie PP.

Bij een manifestatie van Tommy Robinson m. b. t. de EU-verkiezingen kwam het tot gewelddadig treffen tussen zijn aanhangers en tegendemostranten, zo luidt de officiële berichtgeving over de oproer in Britse media als MailOnline https://www.dailymail.co.uk/news/article-7044883/Violence-breaks-Tommy-Robinson-campaign-event-supporters-clash-crowds-Oldham.html. Een gastbijdrage van Marilla Slominski.

Er werd “racistisch uitschot” geschreeuwd en met straattegels gesmeten. Twee politie-auto’s werden beschadigd. Het online blog politicalite vertelt een heel ander verhaal: Nadien zouden leden van de groepering “Muslim Defence League” onder de islamische afslachtkreet “Allahu Akbar” hebben geprobeerd, willekeurig mensen aan te vallen.

DE “MUSLIM DEFENCE LEAGUE” WAS ER OOK BIJ

Talrijke leden van de “Muslim Defence League” (MDL) zouden hebben geprobeerd, toeschouwers en gezinnen aan te vallen, die bij elkaar waren gekomen, om naar Tommy Robinson, kandidaat voor het Europarlement, te luistren, aldus politicalite https://www.politicalite.com/latest/exclusive-islamic-terrorists-launch-attack-on-tommy-robinson-campaign-rally/. Tommy Robinson is met een politie-escorte en onder bescherming van extra beveiligingskrachten weggebracht, nadat hij zijn toespraak had gehouden.

Radicale Moslims zouden alle mogelijke soorten stenen zowel als metalen voorwerpen in de menigte gesmeten hebben.

“Ze hebben stenen gegooid, auto’s vernield en een oude dame in haar huis aangevallen. De vrouw dacht, dat ze doodging”,

…bericht een ooggetuige. De politie zou ter plekke hebben getracht, de mensen te beschermen en kinderen geëvacueerd hebben. Er zouden ook schoten gevallen zijn. Twee mensen zouden gewond zijn geraaktdoor messteken, een bericht, dat door de plitie niet werd bevestigd, aldus het blog politicalite, dat zich m. b. t. zijn bericht o.a. beroept op video-opnames.

MEER DAN 100 FANATIEKE MOSLIMS ROEPEN ALLAHU AKBAR

Zoals een verslaggeefster van Rebel Media bericht in haar video, ging het om pakweg 100 islamitische aanvallers, die tevens hebben gesmeten met eierenen flessen, die ze uit afvalbakken zouden hebben opgediept. In de video ziet men een opgezweepte mob, die probeert, door een politieversperring heen te dringen, richtingde aanhangers van Tommy Robinson. Volgens de politie zou het bij de aanvallers gaan om plaatselijk onbekende personen.

De bijdrage verscheen aanvankelijk hier https://www.journalistenwatch.com/

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/05/20/frauen-und-kinder-in-angst-mob-greift-tommy-robinson-und-seine-fans-an/