De Ibiza-Affaire: Een groots opgezette en geconcentreerde actie van politiek en media in de stijl van de Stasi.

Door: Henry Kornowski *)

Als ik zo enkele commentaren op Facebook lees, dan rijzen mij de haren te berge! Dit is – in zoverre de video echt is, en dat schijnt hij te zijn – met niets te rechtvaardigen.

De FPO staat aan de juiste kant? Dat speelt niet de geringste rol. Wanneer de ideo echt is, dan zijn de handelingen crimineel of er tegenaan. Daar valt niets op af te dingen. Voor niets en niemand.

Aan de andere kant bekritiseren wij de leugenaars en bedriegers bij de zogenaamde gevestigde partijen. Dat is terecht. Misdadigers op de schroothoop.

En? Wat nu? Is het daarom juist, wanneer onze kant, de kant, die het zogezegd beter wil doen, hetzelfde doet? Nee, zeker niet!

Vergeten wordt het niet snel genoeg

Beroepspolitici hebben meestal een hang naar een zekere criminele energie. De kop ingedrukt kan dat niet worden, dat is fantasterij, want dat kunnen ogenschijnlijk alleen mensen als Merkel en von der Leyen. En vergeten wordt het niet snel genoeg. Dwaas,wat enkelen daarover schrijven. Niet onhandig zijn is het devies. Eerlijk en fatsoenlijk zijn. Dan gebeurt zoiets niet. De uitwerkingen van dergelijke gebeurtenissen zijn fataal … Onthoud: Politiek veranderen functioneert niet, indien men hetzelfde onrecht begaat of goedpraat, dat men bij anderen aan de kaak stelt. Er is daar geen verschil. De politiek beter maken kan men alleen door vertrouwen te winnen. En dat wint men op deze manier vast en zeker niet.

Het geheel was een val? Ja, en? Daar zijn er minstens twee voor nodig! Degene, die de val zet en degene, die er inloopt en met criminele intenties dergelijke voorstellen doet. Nee, dat moet consequenties hebben, want anders maakt men zichzelf volkomen belachelijk.

De vijand in de val was de coalitie

En als de soci’s de video via Silberstein hebben gemaakt, geloof ik desondanks, dat het vanuit de ÖVP – misschien zelfs in samenwerking met de SPÖ – werd gelanceerd. Kurz had steeds groter wordende problemen met de coalitie. Uiteindelijk mag men niet vergeten: Kurz is EU- en EVP-man. Denken wij terug aan de toezeggingen, die de groene Van der Bellen gedaan moesten worden om de coalitie tot stand te brengen. En de FPÖ heeft in de coalitie haar werk goed gedaan. Niet als een junior, maar zoals een regerende partij.

Kritiek op de EU en het op zijn kop zetten van het systeem werden gevaarlijk voor de ÖVP. Zie ORF, zie asiel. Niet te vergeten: Kurz was immers één van de architecten van de GCM (Global Compact for Migration). Allemaal bittere pillen voor de kanselier van de ÖVP, die immers ook een linkse vleugel heeft. En die jammert reeds om een vliegende ommezwaai richting soci’s, het liefst onmiddellijk.

Nu vindt er een Reverse Engineering plaats

Voor Oostenrijk was de coalitie goed. Wat de kiezer wil, is echter niet gevraagd. Nu vindt er een Reverse Engineering plaats. Coalities zijn -weet nu iedereen – voorgeprogrammeerd: Of de roden, of onder gunstige omstandigheden de NEO-liberalala’s. De absolute meerderheid krijgt de ÖVP nooit. Eén goed ding: Hofer is in staat, de plooien glad te strijken. Hij is staatsman, treedt veel soevereiner op en is vast en zeker niet zo’n sukkel. Ik ben wat dat betreft optimistisch, zij het ook op middellange termijn.

Het grotere probleem: De sukkel (Strache) heeft op de video zowat alle mogelijke grote donateurs genoemd en mensen belasterd. Dat kon wel eens voor geheel nieuwe problematiek gaan zorgen.

En natuurlijk kan men dit allemaal niet beschouwen als een zaak, die alleen Oostenrijk aangaat en in Oostenrijk isaangestuurd. De eerste publicaties in Duitse, linkse media tonen dat duidelijk aan. Ook bij figuren als Böhmermann https://philosophia-perennis.com/2019/05/19/regierungskrise-in-wien-inwieweit-steckt-jan-boehmermann-dahinter/ was de video al lang voor het verschijnen bekend.

Haldenwang instrumentaliseert situatie

Zelfs het links-radicale “Centrum voor politieke schoonheid” wist er van tevoren van af, en de “vlinder” wist het al bijna een jaar. Dus was het een groots opgezette en geconcentreerde actie van politiek en media. Natuurlijk wordt de Strache-actie daardoor niet verontschuldigd. Maar het doet denken aan acties van de Stasi of de KGB.

De onbeschrijfelijke (Merkel) wilde zich immers gisteren niet uitspreken.In plaats daarvan heeft ze haar
waakhond genaamd Haldenwang gestuurd. in een persconferentie sprak hij zijn wantrouwen uit tegen Oostenrijk, wat betreft de samenwerking tussen de geheime diensten, ja, ja, de stok om de hond te slaan.

Ja, dit deel is een theorie, maar op de vraag “Cui bono?” het meest logische antwoord.

En: Hierin sta ik niet alleen https://www.tagesspiegel.de/politik/der-verrat-straches-raetselhafte-nacht-auf-ibiza/24358114.html

*) Bron: https://www.facebook.com/ohne.umschweife1/posts/512760069485994?__tn__=K-R

Door: Henry Kornowski.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/05/22/ibiza-affaere-eine-gross-angelegte-und-konzertierte-aktion-von-politik-und-medien-im-stil-der-stasi/