Grazie, grazie, grazie Italia! Grandioze overwinning voor Matteo Salvini bij EU-verkiezingen

Door: David Berger.

De rechtse Lega van Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini kon bij de EU-verkiezing in Italië een eenmalig-historische overwinning behalen. Volgens de laatste actuele cjfers bereikte ze 34,7 procent van de stemmen en wordt daarmee de duidelijk sterkste kracht in talië. De coaltiepartner van Salvini – de Vijf-Sterren-Beweging – haalt 17,6 %.

Uitgelaten vreugde in Italië: Salvini vierde nog de afgelopen nacht met zijn nauwste medewerkers in Milaan zijn historische overwinning en sprak met diepe dankbaarheid tegenover de Italianen en zijn verkiezingsteam van een “ongelofelijk succes”.

Nog nooit eerder kon een partij op Europees en intnationaal vlak zo’n goed resultaat behalen. Bij de laatste Europa-verkiezingen stemden slechts 6,2 procent van de Italianen op de Lega, bij de parlementaire verkiezingen het afgelopen jaar 17 procent en nu meer dan 33 procent.

NIET LANGER MERKEL, MACRON EN SOROS, MAAR DE VOLKEREN

“De resultaten van deze verkiezingen zeggen ons, dat de regels in Europa zullen veranderen”, zei Salvini. Niet Merkel, Macron en Soros zullen in de toekomst de geschiedenis van de volkeren van Europa bepalen, maar het volk zelf. Het zal het “Europa der volkeren, het Europa der naties” zijn, waarover de H. paus Johannes Paulus II sprak, aan wie de toekomst zal behoren.

In een TV-interview gevraagd naar het geheim van zijn succes, antwoordde Salvini de zichtbaar door hetantwoord uit het veld geslagen moderator: “‘Laat mij je helpen en je beschermen’, zei Maria en gaf me haar cricifix, dat ik altijd bij me draag, omdat het me de kracht geeft, om vooruit te komen.”

CHARISMATISCHE PERSOONLIJKHEID

Binnen de kortste keren is het Salvini gelukt, zijn uitsluitend in Noord-Italië een rol spelende “Lega Nord” in heel Italië te vestigen, in het bijzonder in Zuid-Italië werd hij overal, waar hij optrad, door de mensen bejubeld https://philosophia-perennis.com/2019/03/22/italienische-triumphzuege-salvinis-lega-auf-rekordhoch/. Ook als Minister van Binnenlandse Zaken verkreeg hij van de Italianen het grootste respect vanwege zijn harde, consequente opptreden tegen de mensensmokkel in de Middellandse Zee en tegen dier handlangers bij de NGO’s.

Met de overwinning van gisteren stijgt bovendien de betekenis van Salvini voor de dringend noodzakelijke totale renovering van de EU. Begin April konden wij hier berichten https://philosophia-perennis.com/2019/04/08/konservativ-freiheitlich-und-patriotisch-joerg-meuthen-afd-und-matteo-salvini-praesentieren-in-mailand-neue-eu-allianz/ , dat AfD-voorzitter Jörg Meuthen en Italië’s Lega-star-minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini in Milaan een nauwe samenwerking van hun partijen op EU-niveau hebben aangekondigd. Samen met andere Europese conservatieve partijen willen ze in het EU-parlement als “Alliantie van Europese volkeren en naties” de grote omwenteling in de EU-politiek tot stand brengen.

VOOR EEN EUROPA VAN VRIJHEID EN VAN JOODS-CHRISTELIJKE BESCHAVING

Nog maar een week geleden had Salvini bereikt https://philosophia-perennis.com/2019/05/20/elf-nationen-fuer-eine-andere-eu-salvini-hat-geschafft-was-merkel-und-macron-niemals-gelingen-wuerde/, wat noch Bondskanselier Angela Merkel, noch de Franse president Emmanuel Macron, die gisteren achter Marine Le Pens “RN” belandde https://philosophia-perennis.com/2019/05/26/frankreich-marine-le-pens-rassemblement-national-sieger-der-eu-wahl/, zouden bereiken:

Elf naties op een reusachtige plaats in enthousiasme voor Europa verenigd! Reeds toen was het het onmiskenbaar duidelijk: Deze mensen staan voor de toekomst van een beter Europa – een Europa van vrijheid en van Joods-christelijke waarden, niet van “bureaucraten, bankiers, Goedmenschen en sleepboten”.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/05/27/grazie-grazie-grazie-italia-grandioser-sieg-fuer-matteo-salvini-bei-eu-wahl/