Inzicht na berichtgeving op PP? Islamofiele schooldirecteur beroept zich nu op de grondwet

…Of: Zo drijft deze schooldirecteur de spot met de grondwet op diens 70ste verjaardag.

Door: Redactie PP

Nadat zowel gerechtelijke vonnissen als journalisten van de Vrije Media https://philosophia-perennis.com/2019/05/02/nach-pp-bericht-eltern-meiden-islamophiles-gymnasium-schulleiter-gibt-rechter-hetze-schuld/ en de “Welt” stevige kritiek hebben uitgeoefend op de Dortmundse schooldirecteur Bernhard Koolen, beroept deze zich in zijn meest recente mededeling demonstratief op de Grondwet.

Ter herinnering: In het bijzonder de vrijheid van meningsuiting en van vergadering werd van de kant van het Dortmundse Stadsgymnasium in het verleden mild uitgedrukt stiefmoederlijk behandeld, zoals in rechtsgeldige vonnissen werd gelaakt https://www.justiz.nrw.de/nrwe/ovgs/vg_muenster/j2014/13_K_3135_13_O_Urteil_20140513.html.

SCHIJN BEDRIEGT

Aldus lijkt het op het eerste gezicht verheugend, dat uitgerekend deze twee waarden – vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering – afgelopen Woensdag door Bernhard Koolen per openbaar statement https://stadtgymnasium.com/stadtgymnasium-for-future/ uitdrukkelijk worden verdedigd. Of dit hoopvolle schijntje niettemin bedriegt, kan iedere PP-lezer in de context beoordelen:

“Op 23.05.2019 werd onze grondwet en daarmee ook de Bondsrepubliek 70 jaar oud. Precies een dag later namen 500 scholieren van het Stadgymnasium deel aan de over heel Europa verbreide mega-manifestatie “Friday for Future”. het was de verreweg sterkste groep, die op het Dortmundse Vredesplein bij elkaar kwam.

De veelzijdige en gedeeltelijk zeer origineel vormgegven posters, de indrukwekkende demonstratie-optocht naar het Vredsplein en de grote betrokkenheid van onze scholieren tonen aan: Hier worden Vrijheid van Meningsuiting (Artikel 5, grondwet) en Vrijheid van Vergadering (Artikel 8) geheel concreet endichtbij de praktijk nageleefd.”

AANKNOPEN VAN CONTACTEN MET VIJANDEN VAN DE CONSTITUTIE?

In de fotogalerij over de demo https://stadtgymnasium.com/fotogalerie-2/nggallery/fotogalerien/Stadtgymnasium-for-Future! loopt Bernhard Koolen helemaal vooraan mee. Hij leidt de aan hem toevertrouwde 500 scholieren in veilig dichtgesloten rijen naar het Dortmundse Vredesplein, waar mogelijk niet alleen spijbel-verheerlijkers, maar ook links-radicale vijanden van de constitutie hopen op de symbiose met “nuttige idioten” van het burgerlijk spectrum.

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/06/02/einsicht-nach-pp-berichten-islamophiler-schulleiter-bekennt-sich-nun-zum-grundgesetz/