Pistool gevonden bij tot geweld in staat zijnde islamist – geen arrestatie

Door: David Berger.

Overtreding van de controle-wet op vuurwapens, illegaal bezit van een pistool met munitie en talloze andere delicten staan op de kerfstok van een 31-jarige afgewezen asielzoeker, die desondanks in Duitsland alweer op vrije voeten is. Daarbij staat hij bij de autoriteiten bekend als tot geweld in staat zijnde islamist. Nochtans besliste de rechter opnieuw, dat hij niet wordt gearresteerd.

Hij wordt door de autoriteiten gekwalificeerd als buitengewoon gevaarlijk, een 31-jarige, afgewezen asielzoeker, die reeds in 2004 vanuit Tsjetsjenië naar Duitsland kwam, steeds weer verviel in strafbare feiten, en bekend staat als radicale, tot geweld in staat zijnde islamist.

FOTO’S MET EEN KALASHNIKOV

Nu werd hij in Düsseldorf gesnapt met een pistool met geluidsdemper en bijbehorende munitie. Het is niet de eerste keer, dat de islamitische extremist met wapens rondloopt: t-online https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_85909274/duesseldorf-pistole-mit-schalldaempfer-bei-islamisten-gefunden-trotzdem-bleibt-er-frei.html bericht:

“Tegen de islamist liepen al langere tijd onderzoeken wegens overtreding van de controle-wet op vuurwapens, omdat hij staat afgebeeld op een foto met een gevechtsgeweer van het merk Kalashnikov. Na de vondst van het pistool met geluidsdemper kwam daar nu nog een tweede geval van overtreding van de wapenwet bij, zoals de Hoofdofficier van Justitie meedeelde.”

ARRESTATIEBEVEL BLIJFT VERDER “ZONDER VOLTREKKING”

Voor de Jihadist heeft dit hoe dan ook geen gevolgen: Vluchtgevaar zou er niet bestaan, aldus de verantwoordelijke politierechter, reden, waarom het arrestatiebevel ook verder “zonder voltrekking” blijft. Kortom, de man werd weer vrijgelaten. Dat is intussen traditie: ook een poging tot inbraak in een appartementencomlex werd uitsluitend beoordeeld als zaakbeschadiging, de islamist op vrije voeten gesteld.

Ook tot uitzetting zal het niet komen, hoewel reeds in 2005 werd besloten, dat hij geen recht heeft opasiel. Rusland wil de man namelijk niet terugnemen, zodat de Duitse autoriteiten geen paspoort-vervangende papieren voor de uitzetting krijgen.

SOORTGELIJK GEVAL IN BERLIJN

Een soortgelijk geval https://philosophia-perennis.com/2019/06/08/buskontrolle-in-berlin-schwere-waffen-im-gepaeck-trotzdem-verweigert-staatsanwaltschaft-haftbefehl/ vond enige dagen geleden plaats toen in Berlijn douanebeambten bij de controle van een reisbus een schokkende ontdekking deden: Eén van de reizigers had een hele verzameling wapens bij zich aan boord. Overeenkomstig de orde-voorschriften lichtten de politie-ambtenaren Justitie in, dat de man echter alleen voorlopig aanhield en vervolgens verder liet reizen naar Zweden.
Ook het inlichten van de Zweedse autoriteiten vond niet plaats. Hoe dan ook blijven door deze oplossing de problemen met een niet doorvoerbare uitzetting onopgelost. Tenminste voor de Duitse autoriteiten.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/06/12/pistole-bei-gewaltbereitem-islamisten-gefunden-keine-inhaftierung/