Gerechtshof heft boerkini-verbod in zwembaden van Koblenz op

Door: David Berger.

Het Administratief Gerechtshof van Rheinland-Pfalz heeft in een kort geding een boerkini-verbod, dat in de bad-verordening van de stedelijke zwembaden van Koblenz van kracht was, nietig verklaard. Het verbod was in strijd met het gebod op gelijke behandeling van onze grondwet. Een aanklacht werd ingediend door een vrouw, die eist, dat zij wederom van alle vestigingen van de stedelijke zwembaden gebruik mag maken in het, het gehele lichaam bedekkende, boerkini-badkostuum.

BEROEP OP ISLAM

Hierbij beriep zij zich onder andere op een doktersattest, volgens welk zwembadbezoeken haar goed doen, met het oog op een rugkwaal. En natuurlijk op haar islamitische geloof, dat haar verplicht tot het dragen van dergelijke kleding. Zo behoort het tot haar vrijheid van religie om volledig gekleed gebruik te maken van het zwembad.

Niet-Moslims is een dergelijk gekleed zwemmen verboden, aangezien er alleen zo controle door het zwembadpersoneel mogelijk is op huiduitslag en daarmee op besmettelijke ziektes.

ULTRAVIOLET-BESCHERMING IMMERS OOK MOGELIJK

Volgens de motivering van het Gerechtshof wordt gesteld, “dat het niet duidelijk is, waarom het dragen van boerkini’s verboden is, maar het dragen van wet suits toegestaan. Bovendien zou de zwembad-verordening bv. ook shirts en broeken verbieden, die vooral bij kinderen zouden beschermen tegen ultraviolette straling. Ook dit zou niet de bedoeling van de zwembadverordening kunnen zijn.”- aldus de SWR https://www.swr.de/swraktuell/rheinland-pfalz/koblenz/Eilantrag-stattgegeben-Burkini-Verbot-in-Koblenzer-Schwimmbaedern-aufgehoben,koblenz-burkini-verbot-100.html

ALICE WEIDEL BEKRITISEERT VONNIS

De Fractievoorzitster van de AfD in het parlement, Alice Weidel, heeft zeer snel dit vonnis bekritiseerd: Het vonnis om het koblenzer boerkiniverbod op te heffen, is een verkeerd signaal: “Een volledige versluiering in stedelijke zwembaden is noch conform hygiënische normen, noch dient het de integratie van islamitische medeburgers. Integendeel wordt hiermee de reeds bestaande opsplitsing in parallelle samenlevingen gecontinueerd.

Koblenz had met het verbod op dergelijke zogenaamde boerkini’s een stap in de goede richting ondernomen. Dat wordt nu helaas met behulp van twijfelachtige rechtsuitleg getorpedeerd. Hierover zou echter het laatste woord nog niet gesproken moeten zijn.Het is nu de taak van de politiek om de rechtsgeldige kaderwetten zo vorm te geven, dat de ingeslagen juiste weg niet alleen in Koblenz, maar door heel Duitsland heen voortgezet kan worden.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/06/14/gericht-hebt-burkini-verbot-in-koblenzer-schwimmbaedern-auf/