Katholieke kloostervrouw en lerares in Centraal-Afrika onthoofd door islamisten

Door: David Berger

“In de Centraalafrikaanse Republiek is een kloostervrouw bruut vermoord. Dat berichten de krant van het Vaticaan, “Osservatore Romano” en verschillende Spaans- en Italiaanstalige media. Volgens dezen werd de 77-jarige vrouwelijke missionaris het hoofd afgehakt,”scheef het mediaplatform Katholisch.de https://www.katholisch.de/aktuelles/aktuelle-artikel/spanische-missionarin-brutal-ermordet reeds op 22 mei, een dag na de bloeddorstige daad. In Duitsland heeft de zaak midden in de Ramadan nauwelijks opzien gebaard. Dit heeft een reden.

De daders zouden Zuster Inés Nieves Sancho, die al 20 jaar vooral als lerares werkt, Maandagnacht uit haar kamer in het dorp Nola in het Zuid-Westen van het land hebben gehaald, naar haar naaiatelier hebben gebracht, en haar daar hebben onthoofd, zo staat er volgens Katholisch.de in de media-berichten.

DOODSE STILTE BIJ DE MERKEL-MEDIA

Wie evenwel “media-berichten” uit het Merkel-land zoekt, waarin de monsterlijke daad, die midden in de Ramadan valt, wordt beschrven, valt een voorgeprogrammeerde ontnuchtering ten deel.. Grote kranten als WELT, ZEIT, zelfs BILD, dat van bloed nooit genoeg kan krijgen, maakten een grote boog om de executie van de 77-jarige katholieke lerares, die vooral jonge meisjes les gaf. Uitsluitend de Focus berichtte over het gebeuren.

Andere magazines en vooral politici, zelfs van de CDU, meldden de door Moslims begane moord, zoals de Duivel het wijwater. Begin juni heeft de Oostenrijkse krant Wochenblick https://www.wochenblick.at/nonne-wollte-moslems-in-afrika-bekehren-brutal-gekoepft/?fbclid=IwAR3wkAxfWzJM91t2jaQLOHsitySb9IhOSfOFPB1FWye3lclK0qgpJVNauBI uitvoerige details over de achtergronden van de in naam van de Islam bedreven misdaad gepubliceerd.

ZE GAF LES AAN MEISJES – DAT WAS HAAR DOODVONNIS

“De non met Franse en Spaanse wortels had in een dorp gewerkt als lerares voor meisjes. Dit alleen al zou volgens de inschatting van religie-deskundigen haar doodvonnis geweest kunnen zijn, want binnen de fundamentalistische Islam mogen meisjes niets leren en geen beroep uitoefenen.”

Sancho had vooral meisjes het naaien bijgebracht. Anders dan Katholisch.de bericht, zou Sancho echter niet in haar naai-atelier, maar in een struikgewas zijn gedood. Vast staat, dat de aanval op de non een islamitisch gemotiveerde misdaad was en geen roofoverval. “Ze hebben überhaupt niets meegenomen, ze zijn alleen gekomen om haar te doden”, zei een vertegenwoordiger van het Bisdom Berberati, waarin Sancho werd begraven.

WESTERSE POLITICI ZWIJGEN

“Sancho behoorde tot de Orde van “de Dochters van Jezus” uit de plaats Massac-Seran in Zuid-Frankrijk. De Spaanse minister-president Pedro Sánchez sprak tegenover de verwanten van de gedode non zijn deelneming uit,” zo eindigt Wochenblick. Over een condoleance-telegram van de Franse president – Uiteindelijk had de non verbindingen naar Frankrijk – is momenteel niets bekend.

De bijdrage verscheen oorspronkelijk hier https://www.journalistenwatch.com/

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/06/17/katholische-ordensfrau-und-lehrerin-von-islamisten-in-zentralafrika-gekoepft/