Parijs – Afghaan probeert politie-agent te doden

Frankrijk – Altijd weer Parijs. Opnieuw kwam het in de Franse Hoofdstad tot een schrikwekkende overval op een politieagent. Weer is de verdachte een islamitische migrant.

Een man uit Afghanistan werd dit weekend door de politie gearresteerd, nadat hij had geprobeerd, een politie-beambte neer te steken met een gebroken gasfles of met een soortgelijk scherp glaswerktuig. In het 18de Arrondissement van Parijs kwam het eerder tot een vechtpartij tussen groepen vagebonden en migranten.

Toen de politie wilde ingrijpen, stortte de Afghaan zich met de gasfles op de agent en stak toe. Volgens Le Parisien http://www.leparisien.fr/paris-75/paris-il-tente-d-egorger-un-policier-avec-un-tesson-01-07-2019-8107569.php konden zijn collega’s de Afghaan echter tegen de grond werken en nog ter plaatse arresteren. Slechts door de goede reflex van de agent liep ontliep deze waarschijnlijk een zware verwonding. Pas met Pepperspray en knuppels en het dreigen met wapengeweld lukte het de agenten, de aanvaller uiteindelijk tot kalmte te brengen. De Afghaan werd voorlopig aangehouden en werd vervolgens overgedragen aan de politierechter.
Aanvallen op politie-agenten nemen steeds meer toe. Volgens een opinie-onderzoeks-instituut sympathiseerden reeds in 2016 ongeveer 47% van de Franse politie-agenten en soldaten met het Front National.

Parijs wordt steeds meer tot brandhaard van de georganiseerde criminaliteit in Frankrijk. De stad ondergaat momenteel een dramatische demografische omslag. Stelselmatig is er sprake van districten zoals Saint Denis, waar blanke Europeanen een minderheid zijn en Moslims het merendeel van de bevolking uitmaken. (CK)

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2019/07/05/paris-afghane-polizisten/