Syrische leerling slaat lerares bruut in elkaar – kaakfractuur en shock

Door: David Berger.

De zaak zorgt momenteel in Zwitserland voor grote ontzetting: Twee weken geleden had een 14-jarige Syriër zijn lerares dermate bruut in elkaar geslagen, dat ze een kaakfractuur opliep. En daarbij komt nog: Onderzoekingen van “Weltwoche” https://www.blick.ch/news/schweiz/mittelland/neue-details-zum-syrischen-schueler-14-von-moeriken-ag-der-seine-lehrerin-verpruegelte-vor-kieferbruch-eklat-kam-er-mit-dolch-in-die-schule-id15416396.html brachten nu andere verschrikkelijke details aan het licht.

Zoals Alex Baur, journalist van “Weltwoche” ontdekte, is descholier uit Möriken-Wildegg niet, zoals aanvankelijk werd gemeld, 13, maar reeds 14 jaar oud. Het strategisch werken met bewust vervalste opgaven van leeftijd schijnt in dit gebied steeds meer om zich heen te grijpen. De jongeman leeft met zijn kinderrijke familie reeds sinds zes jaar in een modern huis in Zwitserland en de familie geniet hulp van de Sociale Dienst.

HIJ DWONG MEDE-LEERLINGEN MET EEN DOLK, ZICH ZEDIGER TE KLEDEN

Bovendien heeft de scholier de lerares niet slechts één, maar meteen talloze slagen verkocht, die vervolgens leidden tot een kaakfractuur, en, toen ze probeerde te vluchten, met zijn voeten naar haar getrapt. Pas toen een andere leraar zijn collega te hulp schoot, liet de syrische leerling haar met rust. Aanleiding voor de amok was de eis van de lerares, dat hij zijn rugzak voor haar zou openmaken, aangezien ze wilde controleren of hij weer eens uitgerust met een mes de school binnengekomen was. Dit bracht de jonge Syriër tot razernij.

Hoewel hij aanvankelijk doorging voor vriendelijk en intelligent, was er sprake van duidelijke moeilijkheden met de integratie. Intussen spreekt hij alleen nog maar over de Koran, heeft vrouwelijke mede-leerlingen “in naam van Allah” en uitgerust met een dolk, bevolen, zich zediger te kleden https://sezession.de/25076/kopftuchmadchen.

VADER: ZOON WERD DWARSGEZETEN VANWEGE ZIJN RELIGIE

De scholier werd weliswaar aangehouden en zat twee dagen in verzekerde bewaring. Zijn vader verontschuldigde zijn gedrag er echter mee, dat zijn zoon vanwege zijn religie en herkomst wordt dwarsgezeten. De autoriteiten zijn radeloos over wat er verder met de jongen moet gebeuren.

De lerares is zelf moeder van twee volwassen zoons,staat vlak voor haar pensionering en is nog steeds in shock. Haar feestelijke afscheid zou ze naar zeggen hebben afgezegd vanwege de “aanblik”.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/07/15/syrischer-schueler-lehrerin/