Acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor Islamcriticus Michael Stürzenberger

Door: David Berger.

De bekende journalist en Islamcriticus Michael Stürzenberger is vandaag door een rechtbank in München veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voorwaardelijk. Stürzenberger had de video van de onthoofding van de in Marokko vermoorde Scandinavische vrouwen gelinkt en zou aldus geweld hebben verheerlijkt. Ook de beschuldiging van volksophitsing werd in verband met zijn Islamkritiek weer eens van stal gehaald.

Over het vonnis schrijft Michael Stürzenberger: “Er zijn van die dagen, waarop men het geloof in de gerechtigheid, voor zover nog voorhanden, totaal kan verliezen. Vandaag is er zo één. De (vrouwelijke – vert.) rechter speelde zowat onder één hoedje met de officier van Justitie en negeerde alle ingebrachte argumenten.

Die acht maanden voorwaardelijk, die drie jaar gaan duren, zouden voor mij neerkomen op een beroepsverbod, wat waarschijnlijk ook de bedoeling is.. Men wordt weer eens bekropen door het onbestemde gevoel, dat hier een feitelijk argumenterende, duidelijke Islamcriticus monddood moet worden gemaakt.

Bij de huidige totale zaak werden vier aanklachten behandeld: Ten eerste het linken van de onthoofdingsvideo in het kader van de berichtgeving over de twee Scandinavische vrouwen, die tijdens hun backpackers-vakantie afgelopen December in Marokko in de meest letterliijke zin van het woord hun hoofd verloren. Geweldsvoorstelling.

WORDT HIER MET TWEE MATEN GEMETEN?

Dat BILD de video van de dader van Christchurch in de Moskee niet alleen linkte, maar zelfs heeft ingebed en dit ook uitvoerig heeft becommentarieerd – doet er niet toe. Misschien is er sprake van twee klassen daders en slachtoffers. Eigenlijk zou men de hoofdredacteur van BILD, Julian Reichelt nu ook moeten aanklagen wegens het tentoonspreiden van geweld en afwachten, wat er gebeurt.

De foto van de klokkenluidende predikante Simone Hahn op de “plaats van de misdaad” voor haar kerk werd aangemerkt als inbreuk op de wet voor het kunst-auteursrecht. Ze was in de rechtbank aanwezig als getuige, samen met haar advocaat en speelde de in shock verkerende zielenpoot, die na de “haat”- e-mails, die ze vanwege het PI-bericht had gekregen, zich een week ziek had moeten melden. Ze zou er zelfs nog steeds “psychisch” onder lijden en keek voortdurend dweperig op naar haar advocaat, ene meneer von Schirach.

BELEDIGING VAN DE ANTI-PEGIDA-PREDIKANTE

De prijs voor haar “engagement” en haar “burgermoed” tegen de “smaad- en haattoespraken” van de “rechts-extremisten voor haar kerkdeur”kon ze echter in juni trots in ontvangst nemen en zich uitlaten over “beledigingen”, “smadelijkheden” en een “agressief, respectloos klimaat” bij Pegida-manifestaties, wat haar “geshockeerd had” https://www.sonntagsblatt.de/artikel/menschen/nuernberger-pfarrerin-mit-gebeten-und-glockenlaeuten-gegen-pegida. Zes maanden na het eerste klokgelui had ze haar protestkabaal tegen Pegida nog opgevoerd tot de penenetrante duur van 20 minuten. Mijn beoordeling van haar gedrag in het kader van mijn berichtgeving ervoer ze als “belediging”, wat dan ook een op een door de rechter werd doorverwezen.

Wat zich vandaag van 9 uur tot 14.30 uur in de Münchense rechtbank afspeelde, was een echte smeerlappen-komedie. Als toefje slagroom werden er ook nog telkens twee gevallen van meerdere uren durende manifestaties uit de jaren 2015 en 2016 in München naar voren gehaald, afzonderlijk zonder verband beoordeeld en gerangschikt onder “volksophitsing”. Vanzelfsprekend gaan wij tegen dit vonnis, dat volgens mijn vaste overtuiging al op de morgen voor het begin van het proces vaststond, in beroep.” Tot zover Stürzenberger over het vonnis van vandaag.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/07/16/acht-monate-haft-auf-bewaehrung-fuer-islamkritiker-michael-stuerzenberger/