Kanttekening bij de ‘vrouwen- rokade’ van Merkel

Door: Albrecht Künstle

– von der Leyen wordt door Macron naar Brussel gehaald

– en A(nnegret K(ramp) K(arrenbauer) vult het gat op, dat het multifunctionele wapen vdL achtergelaten heeft.

De Kanselier heeft er weer eentje laten vliegen. De hele 14 jaar van haar ambtsperiode lukte het haar niet, een Duitse(r) in welke internationale functie dan ook te hijsen. En nu komt de vrouwen-begrijper Macron erbij en snoept zijn Duitse ambtsgenote Merkel haar flut-Uschi von der Leyen (vdL) af, uitgerekend de té gekke minister van Defensie!

Het enige, wat vdL verprutste, was de aangelegnhed met de Gorch Fock. Had zij dit schip toch maar kunnen verhuren aan de NGO’d in de Middellandse Zee. De grote zeilen van dit comfortabele schip zouden opperbest dienst hebben kunnen doen als propagandamiddelen van vele “schipbreukelingen”-redders. Die verdrinken zowat in de schenkingsgelden, terwijl de Bundeswehr verpietert. Met deze miljoenen aan huur-incasseringen hadden ze hun zaken op orde kunnen brengen.

Maar nee: Thans werd vdL gekozen als presidente van de Europese Commissie. Ternauwernood weliswaar, maar meerderheid is meerderheid, zoals ze tevreden vaststelde. Ze is echter voor deze functie uiterst geschikt, tenslotte werd ze geboren in Brussel, en beheerst drie talen. Maar waarom ik dan niet? Ik spreek het Duits van Baden, Hoogduits en algemeen leesbare taal. Maar nee, ik ben een man, die niets van militarisme kán afweten. Ik heb het nadeel, dat bij mij vaak de blik bevriest, wanneer ik het één of ander hoor en lees. vdL echter wordt door niets geschiokt, ze glimlacht en glimlacht en deze en gene vraagt zich af, of zij ons misschien uitlacht. En nu laat zij de grote leemte achter aan de top van de Bundeswehr. Waartegen beschermde zij eigenlijk en waarmee? Toen zij ooit eens overzee moest gaan, vertelde een admiraal haar: Helaas kunt u vanwege een technisch probleem niet met ons meereizen. Maar met de luchtmacht meevliegen kunt u gegarandeerd.
Waarom bewerkstelligde de kanselier eenvoudigweg geen personele rokade met de inferieure “topkandidaat” Manfred Weber. Als vdL vanwege haar talen is voorbeschikt voor Brussel, dan zou Weber toch de ideale minister van Defensie geweest zijn. Uiteindelijk heeft hij het basisleger tot stand gebracht en weet, uit welk gat de geweerkogels komen – als er tenminste geld voorhanden is voor munitie.

Maar nee, thans toverde de kanselier Anegret Kramp- ouweknarren – eh, Karrenbauer – AKK genaamd – uit de hoge hoed. Onder schutters staat de afkorting KK voor klein kaliber (kaliber5,6 mm). Maar er is nog kleiner mogelijk dan klein kaliber. Ingewijden vermoeden, dat dat ze vdL’s proefballonnetje wil voortzetten en de landmacht wil aanvullen met een boogschutters-brigade, een milieuvriendelijke en duurzame verdedigingsstrategie! Hoewel reeds de eerste slachtoffers te betreuren vielen. Een troep boogschutters was was verdwaald in het bos en hoopte, dat hun kameraden het zouden horen, wanneer ze schoten zouden lossen. Maar toen men ze later tenslotte vond, hadden ze geen pijlen meer in hun kokers.

Maar alle gekheid op een stokje: Van de 19 ministers van Defensie ooit in de Bondsrepubliek leverde de CDU/CSU er 14, de SPD slechts 5. En geen oorlog. De Russen schijnen dus groot respect te hebben voor de ministers van Defensie van de Unie en hebben Duitsland met rust gelaten. Wiju konden derhalve de defensie-huishoudinng met een gerust hart tot op het bot fileren, een vrouwelijke CDU-minister van Defensie is afschrikwekkend genoeg.

Door: Albrecht Künstle.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/07/19/glosse-zu-merkels-frauen-rochade/