Protesten succesvol: KDV in Leipzig schort haar verbod op varkensvlees vooralsnog op

Door: David Berger.

“Uit respect tegenover een zich veranderende wereld zullen vanaf 15 juli alleen nog eten en broodmaaltijden worden verstrekt, die vrij zijn van varkensvlees…” – een mededeling van twee KDV’s in Leipzig, die overal in de Bondsrepubliek voor ontzetting zorgde. Nadat ook BILD deze handelswijze bekritiseerde, doen de verantwoordelijken nu een stapje terug.

BILD en ook vele alternatieve media, waaronder ook PP, hadden uitvoerig bericht over het verbod op varkensvlees op twee KDV’s in Leipzig en over de daaruit voortkomende protesten. De ontzetting onder de bevolking over hoe sterk het motto “Duitsland behoort tot de Islam” reeds is voortgeschreden.

“ELEMENTAIRE DEMOCRATISCHE PRINCIPES BUITEN WERKING GESTELD DOOR MINDERHEIDS-DICTAAT”

Ook de parlements-afgevaardigde Beatrix von Storch https://philosophia-perennis.com/2019/07/23/kids-ohne-currywurst-schweinefleisch-verbot-in-kitas-ist-die-kapitulation-vor-der-migration/ had zich uitgelaten over het van islamitische zijde geëiste Leipzigse verbod op schnitzels en gummibeertjes: “Twee KDV’s in Leipzig schrappen varkensvlees van hun menu’s en verbieden de kinderen gummibeertjes. 300 kinderen worden nu gedwongen,hun voedings- en levensgewoonten te veranderen vanwege 2 (!) islamitische kinderen en zich aan te passen aan de minderheid, resp. zich te onderwerpen aan hun “waarden”.

Als de BILD-krant er al van spreekt, dat in de beide KDV’s in Leipzig “elementaire democratische principes door dit minderheids-dictaat buiten spel worden gezet”, is het de hoogste tijd om zich tegen deze waanzin te verzetten. Worstebroodjes, varkensschnitzel en niet-halal-gummibeertjes zijn in Duitsland normaal, al het andere is niet normaal en zal als het aan de AfD ligt, nooit de norm worden.”

“VEEL OPZIEN GEBAARD”

Thans hebben de verantwoordelijken van de KDV’s koudwatervrees gekregen. In een mededeling, die de ouders vandaag bereikte, viel te lezen:

“Lieve ouders van Confucius en Rolando Toro Kinderdagverblijf, wij hebben vastgesteld, dat onze beslissing om in onze beide KDV’s van varkensvlees af te zien, veel opzien heeft gebaard. Om deze reden stellen wij onze beslissing uit en zullen dit onderwerp op de agenda zetten voor de eerste ouderavonden in het nieuwe KDV-jaar in Augustus.” (https://www.bild.de/regional/leipzig/leipzig-news/leipzig-kita-zieht-schweinefleisch-verbot-zurueck-63487344.bild.html)

Zo halfbakken als deze stellingname is, toont ze toch aan: Protest door de alternatieve media, die regelmatig de onderwerpen uit de BILD-krant halen (KDV-gate!), door brieven van lezers, to the point-commentaren enz. heeft succes.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/07/23/proteste-erfolgreich-leipziger-kita-zieht-ihr-schweinefleisch-verbot-vorerst-zurueck/