Trump wil “Antifa” laten classificeren als terroristsche organisatie – Duitsers reageren met #IkbenAntifa

Door: David Berger.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn harde kritiek op de zg. Antifa maar weer eens herhaald, dit keer echter met de aanvullende eis, dat ze zou moeten worden geclassificeerd als “terreurgroep”. Dit zou het werk van de politie tegen het linkse terrorisme van “zieke, slechte mensen” enorm verlichten.

Het idee van Trump gaat terug op een resolutie van de republkeinse senatoren Ted Cruz en Bill Cassidy, waarin dezen eisen, groeperingen als de “Antifa”, die worden gekenmerkt door “gewelddadige, gemaskerde tirannen”, te classificeren als binnenlandse terroristische organisaties.

Zaterdag nam Trump het idee op in een post op twitter:

“Thans wordt overwogen,om de Antifa (samen met MS-13 & anderen) tot terroristische organisatie te verklaren, daze laffe “Radical Left Wack Jobs”, die rondlopen en mensen met baseball-knuppels op het hoofd slaan. Dat zou het voor de politie gemakkelijker maken om hun werk te doen!”

MENSEN- EN DRUGSHANDEL

MS-13 oftewel Mara Salvatrucha gaat door voor een buitengewoon agressieve, door Latijns-Amerikanen opgerichte en verregaand bepaalde organisatie in Midden- en Noord-Amerika, die zich heeft gevormd uit vercheidene gewelddadige bendes. Ze bedrijft zowel wapen- mensen- als drugshandel en is actief in de prostitutie-scene.

Actuele aanleiding voor de overwegingen is een aanval opde conservatieve journalist Andy Ngo, die bij een treffen van demonstranten en Antifa-activistenop 29 juni in Portland werd neergeslagen.

VAAK ZIJN POLITIE-AGENTEN HET SLACHTOFFER VAN “ANTIFA”-GEWELD

Ook de “Antifa” in Duitsland valt steeds weer op door extreem agressieve en gewelddadige acties, vooral ook tegen de politie. Desondanks krijgt men de indruk, dat talloze Duitse politici, in het bijzonder uit de gelederen der SPD, de Linkse Partij en de Groenen, deze vorm van crimineel geweld gevoeglijk onder soortbescherming hebben geplaatst:

Momenteel is er in Duitsland op twitter zelfs een qua domheid bijna niet te overtreffen actie gaande, waarmee duizenden mensen zich onder de hashtag #IkbenAntifa solidair verklaren met het links-radicalisme en met de talloze zware misdrijven, die vanuit deze ideologie werden begaan.

Sinds gisteren is de hashtag met meer dan 15.600 tweets – kenmerkend naast “Kantholz” en “Nazi” in Duitsland een absolute trend.

#ICHBINANTIFA: QUA DOMHEID NAUWELIJKS TE OVERTREFFEN

Timothy S., een uittreder uit de links-extremistische Antifa-scene hierover:
“Ik ben geen Antifa meer. Wij waren gewelddadig en het geweld was niet alleen gericht tegen Nazi’s. Het was al voldoende om in de nabijheid van een demo het verkeerde shirt te dragen, om in het vizier te raken. Sommige betrokken groeperingen waren op straat werkelijk genadeloos.

Ik ben blij, dat ik daar al jaren geleden ben vertrokken en ik hoop, dat meer mensen het kunnen opbrengen om af te haken. Voor mij zijn al de #IkbenAntifa tweets volslagen bespottelijk, vooral omdat ze gepaard gaan aan democratie-betuigingen. Wat wij deden, had met democratie niets te maken.” (https://twitter.com/TimothySpin).

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/07/29/us-praesident-trump-will-antifa-als-terror-organisation-einstufen-lassen/