Tot geweld geneigde “Antifascist”, links-radicaal en Trump-hater: Dat is de dader van het bloedbad van Dayton

Door: David Berger.

Terwijl de Duitse media uitvoerig berichten over het vermoedelijk rechts-extremistisch gemotiveerde bloedbad van El Paso, hoort men tot nu toe weinig over het volledig vergelijkbare en bijna gelijktijdige bloedbad van Dayton, het motief is onduidelijk. Bovendien is hierover in de VS al meer dan 12 uur belangrijke informatie: De dader was klaarblijkelijk niet alleen satanist, maar fanatiek Trump-tegenstander en actief bij de Amerikaanse “Antifa”.

Terwijl in de Duitse media talloze berichtgevingen bekend werden over de daad, de dader en zijn vermoedelijke motieven https://philosophia-perennis.com/2019/08/05/massaker-in-el-paso-das-gift-des-weissen-herrenmenschen/ m. b. t. het bloedbad van El Paso, was er over een geheel vergelijkbare aanval in een uitgaanswijk in Dayton (Ohio)slechts spaarzame berichtgeving.

9 doden, meer dan 24 gewonden

Op de openbare weg had de 24-jarige dader kort na 1 uur in de nacht van zaterdag op zondag het vuur geopend op de voorbijgangers, waarbij negen mensen werden gedood en minstns 24 gedeeltelijk zwaar verwond. Hij zou kogelvrije kleding hebben gedragen en gebruik hebben gemaakt van een wapen met buitengewoon veel kogellagers.

Terwijl men al heel snel duidelijk was over de motieven van de El Paso-dader, melden de Duitse media over Dayton onverminderd: “Motief onduidelijk”.

Zelfs de NZZ bericht beknopt en nauwelijks actueel: De politie deelde mee, dat de vermoedelijke dader van Dayton een 24-jarige student is. Volgens de politie bevond zijn zuster zich onder de slachtoffers. Over mogelijke motieven is tot nu toe weinig bekend. De burgemeester (v.) bevestigde, dat de verdachte een kogelvrij vest had gedragen en een “zeer groot wapen” met meerdere magazijnen bij zich droeg. In totaal droeg hij 250 schoten aan munitie bij zich. Zijn wapen had hij zo laten modificeren, dat het functioneerde als een machinegeweer.”

De dader beschrijft zichzelf als “antifascist” en “satanist”

De killer was afkomstig uit het linkse milieu, was een verbitterde tegenstander van deAmerikaanse president Donald Trump en beschreef zichzelf als “satanist” en “antifascist”. (Kronenzeitung)

Vanuit de VS dringen daarentegen al sinds enige tijd zeer gedetailleerde berichten https://www.breitbart.com/crime/2019/08/05/report-dayton-shooter-definitely-leaned-to-the-left-talked-about-shooting-up-bars/ door over de dader.Zoals recentelijk bij CNN, dat moet toegeven, dat de Dayton-schutter linksedenkbeelden had: “Een twitter-account, databank de Dayton-massa-afslachter Connor Betts schijnt toe te behoren heeft exteem-linkse en anti-politie-bijdragen, zowel als tweets ter ondersteuning van Antifa- of anti-fascistische demonstranten verbreid.”

Ook de Kronenzeitung https://www.krone.at/1972000 bericht nu:

“Na het bloedbad in Dayton in de Amerikaanse staat Ohio dit weekend zijn er nieuwe bijzonderheden bekend over de dader. De intussen als Connor Betts geïdentificeerde dader doodde bij elkaar negen mensen, waaronder ook zijn 22-jarige zuster Megan (22) en haar vriend, voor hij zelf door de politie werd neergeschoten.

De killer was afkomstig uit het linkse milieu, was een verbitterde tegenstander van deAmerikaanse president Trump en bestempelde zichzelf als “satanist” en “antifascist”.

Dezelfde soort haat tegen Trump als verschillende Duitse media

Het twitter- enHeavy.com-account van Connor Betts geven – afgezien van de satanische tic – een goed beeld over zijn gedachtengang.

Veel van hetgeen hij twitterde, doet denken aan commentaren van het ZDF of de ARD over Donald Trump. Na de verkiezingszege van Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen twitterde hij:

“Ik wil het socialisme en zal niet wachten, tot de idioten eindelijk tot inzicht komen.”

Steeds opnieuw maakte hij gewag van zijn steun voor de Democrate Elizabeth Warren. Ook van zijn fanatieke satanisme of atheïsme (dat wordt niet ondubbelzinnig duidelijk uit de opschriften op zijn kleding) maakte hij geen geheim:

SZ: “Gedesoriënteerde jongeman”

De losse flodder over het hele gebeuren schiet echter de SZ https://www.sueddeutsche.de/politik/el-paso-dayton-schiesserei-1.4553110 af, die weliswaar de politieke verankering van Betts erkent, maar geen verband kan zien met diens horrordaad:

“Alles nagaande, wat men tot nu toe weet over de schutter van Dayton, was hij eerder een gedesoriënteerde jongeman, die problemen had met zijn leven, geen politieke extremist. Daarbij stond hij, als men hem ideologisch wil vastleggen, uiterst links. Dat brengt althans een analyse van zijn uitlatingen op twitter aan het licht, waar hij zowel sympathieën uitte voor links-liberale Democraten als de vrouwelijke senator en presidentskandidate Elizabeth Warren, als voor de links-radicale, gewelddadige “Antifascistische Actie”, kortweg: Antifa. Of en hoe deze denkbeelden hebben bijgedragen aan zijn gewelddadigheid, is echter een open vraag. Zijn slachtoffers schijnt de Dayton-moordenaar hoe dan ook eerder toevallig, niet volgens politieke criteria, te hebben uitgezocht.”

Sympathieën voor de links-radicale, gewelddadige “Antifa” kunnen dus nauwelijks de oorzaak zijn voor een gruweldaad, aldus het dogma, dat de SZ hier poogt te verbreiden – terwijl ze in één adem enkele regels eerder de analoge situatie van El Paso geheel anders interpreteert.

Duidelijker kan het al niet!

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/08/05/connor-betts/