Essen: Clanleden intimideren en verjagen politie-agent (video)

Door: David Berger.

Een video zorgt momenteel voor ontzetting binnen de sociale netwerken: Hij laat zien, hoe Arabische clanleden in Essen een politie-agent eerst beledigen, vervolgens bedreigen en hem tenslotte dusdanig intimideren, dat hij zich uit de voeten maakt. in het clan-milieu jubelt men over dit “succes”.

Ook de Essense politie heeft reeds uitvoerig stelling genomen tegen de video:

Donderdagavond (8. augustus 2019, tegen 21 u.) reed een geüniformeerde, 42-jarige agent door de Steeler Strasse naar zijn werk. Kort achter de Autobahn-brug over de A 40 in de richting van het centrum zou hij beledigd zijn door een zich aldaar ophoudende persoon (27)

Hij stopte onmiddellijk de wagen en ging terug naar de bushalte voor het huisnummer 125. Toen hij de persoon aansprak,kwam er een andere man bij, die er tot op dat moment vermoedlijk niets mee te maken had gehad. Meteen ontstond er een zeer agressieve en respectloze situatie tegenover de optredende agent.

O. a. beschuldigden de mannen hem ervan, dronken te zijn. Kort daarop alarmeerden ze met behulp van 112 de verantwoordelijke Essense politie en deden aangifte tegen de agent wegens uitlokking en de verdenking van dronkenschap. Na hun personalia te hebben vastgesteld, trokken de politiemensen meteen de staat van dienst van de beschuldigde agent na.

Hij beschreef het verloop vanuit zijn eigen gezichtspunt en gaf aan, geen alcohol te hebben gedronken. De vrijwillig doorgevoerde alcoholtest gaf een waarde aan van 0,0 promille. Nadat de ondervraging was afgerond, zette hij zijn dienst voort.

Vermoedelijk door een omwonende werd later een video in de sociale netwerken gebracht, welke pijlsnel werd gedeeld en die reeds -tigduizend maal is aangeklikt en becommentarieerd.De opname is reeds door de politie veilig gesteld en wordt, zoals vermoedelijk ook de tegelijkertijd opgenomen bewijs-video van de betrokken getuige, opgenomen in het proces-verbaal. Van de drie betrokken mannen kan slechts één persoon strafrechtelijk nog niets worden aangewreven.

De beide andere personen zijn allang bekend bij de strafvervolgings-autoriteiten wegens eigendoms – gewelds – en drugsdelicten. Mogelijke getuigen van het voorval, voorbijgangers, automobilisten en omwonenden worden verzocht, hun bevindingen door te geven aan de politie te Essen onder het telefoonnummer 0201/829-0

Door: David Berger.
Vertalng: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/08/12/essen-clan-mitglieder-demuetigen-und-verjagen-polizisten-video/