“Allahu-Akbar” amok in Sydney: een dode- en een gewonde vrouw

Door: David Berger.

In Sydney was vandaag een grote politie-inzet noodzakelijk: Een jonge, “Allahu Akbar” schreeuwende man liep zwaaiend met een groot mes door het centrum, doodde een vrouw, verwondde een andere vrouw ernstig – totdat dappere voorbijgangers hem konden stoppen.

Video’s tonen, hoe in Sydney een man, gewapend met een groot mes, op een auto springt en luidkeels “Allahu Akbar” en “schiet me neer” schreeuwt. Vervolgens is te zien, hoe dappere voorbijgangers samenwerken om de man met stoelen en kisten te stoppen.

Gewonde vrouw in hotel gevonden

Zoals de media berichten, zou hij eerder een vrouw met het mes hebben aangevallen en gedood, een andere vrouw in een hotel ernstig hebben verwond, om zich vervolgens op straat op meer voorbijgangers te storten Die stopten hen tenslotte echter: De politie prees de moed van de voorbijgangers: “Deze mensen zijn helden”.

“We hebben het raam geopend en gezien, hoe die kerel met een mes zwaait en op de motorkap (van een auto) springt”

De Tagesspiegel https://www.tagesspiegel.de/gesellschaft/panorama/mord-und-messerangriff-in-sydney-verdaechtiger-ist-psychisch-krank/24897478.html weet intussen meer over de “helden”: “vier van de achtervolgers waren medewerkers van een Start-up voor persoonlijk advies, die de gebeurtenissen vanuit hun kantoor op de vierde verdieping van een nabijgelegen gebouw hadden gevolgd. “Wij hebben het raam geopend en gezien hoe die kerel met een mes in het rond zwaait en op de motorkap (van een auto) springt”, zei Paul O’shaughnessy, een voormalige professionele voetbalspeler bij AFP.

Ervan uitgaande, dat het om een aanslag ging, renden de mannen naar buiten en achtervolgden de aanvaller. “Iedereen was in paniek, niemand wist echt, wat er aan de hand was”, vertelde Alex Roberts, de collega van O’Shaughnessy.

De “Herald” spreekt over de dader als over een 21-jarige aanvaller met de naam Mert Ney, die mentale problemen zou hebben. Ooggetuigen spreken het vermoeden uit, dat hij onder invloed was van drugs.

Duitse media verzwijgen krampachtig “Allahu-Akbar”-kreet

De Duitstalige media verzwijgen krampachtig de “Allahu-Akbar”-kreet. In plaats daarvan berichten ze over het gerucht, dat de man kort tevoren uit het psychiatrisch ziekenhuis is uitgebroken. Naar de huidige stand van zaken zou er geen aanwijzing zijn voor een terroristische achtergrond.

Een goed half jaar geleden werd Melbourne opgeschrikt door een doortgelijke aanslag: Een Somaliër, die zich verbonden voelde met de “Islamitische Staat” liep eveneens met een groot mes om zich heen stekend door de binnenstad, stak een caféhouder neer en verwondde daarnaast twee voorbijgangers zwaar.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/08/13/allahu-akbar-amoklauf-in-sydney-eine-tote-frau-und-verletzte/