Paus Franciscus: “Allemaal moeten ze komen”

WERELDVREEMDE RAAD VANUIT HET VATICAAN

Door: CHEVROLET.

Bepaalde oude heren in Rome hebben er een talent voor om zich wereldvreemd uit te laten, in het bijzonder over onderwerpen, waarvan ze in de verste verte geen verstand hebben. Hier worden de pausen in het Vaticaan bedoeld, die de wereld, en dan speciaal de katholieke gelovigen, willen vertellen, wat goed en wat slecht is. En vervolgens verbaast men er zich in kerkelijke kring over, dat de schaapjes de hakken in het zand zetten en de kerk de rug toekeren.

Een model-voorbeeld van wereldvreemd denken werd deze dagen weer geleverd door Paus Franciscus. In een omvangrijk interview met “La Stampa” https://www.lastampa.it/vatican-insider/it/2019/08/09/news/papa-francesco-il-sovranismo-mi-spaventa-porta-alle-guerre-1.37325868 eiste hij volledig “open deuren voor alle migranten”. Dit is naar zijn mening een christelijke plicht. Vier principes zouden in acht moeten worden genomen: 1.: De opname, die een christelijke, evangelicale plicht zou zijn. “De deuren moeten open staan, niet gesloten zijn”, aldus de kerkleider. Hierin liet de paus waarschijnlijk zijn kritiek op de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, doorschemeren, die de deuren van de havens sluit voor de mensensmokkelaarsschepen in de gedaante van “drenkelingenhelpers”.

Ten tweede zouden de mensen moeten worden “begeleid” en ten derde zou er “reclame voor ze moeten worden gemaakt”. Als vierde punt verlangt hij natuurlijk de integratie. Hoe dan ook zou ieder land zich moeten afvragen, wat het metterdaad voor migranten zou kunnen doen.

Op de vraag, wat er dan zou moeten gebeuren, als het aantal indringers de opname-capaciteit van een land overschrijdt, beval Franciscus dialoog en creativiteit aan.

Dat moet er volgens hem dan zo uitzien, dat sommige landen bijvoorbeeld arbeidskrachten voor de agrarische sector nodig hebben. En onder creativiteit verstaat de paus, dat steden en dorpen met bevolkingsleegloop zouden kunnen worden opgevuld met vreemdelingen, tot compleet veranderde steden. Hier dacht de kerkvorst misschien wel aan Duitsland, dat hordes vreemdelingen zou kunnen opnemen.

Van dat het Vaticáán in grote getale vluchtelingen heeft opgenomen, is tot nu toe niets bekend.

Door: CHEVROLET.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2019/08/papst-franziskus-alle-sollen-kommen/