“Ben jij homo?” – “Mannengroep” valt in Berlijn 22-jarige aan

Door: David Berger

Niet alleen de antisemitische, ook de homofobe overvallen schijnen in het rood-rood-groen geregeerde, extreem immigratie-vriendelijke, veelkleurige Berlijn sterk toe te nemen. Meestal zijn het “Mannengroepen”, die zich agressief vooral tegen jongere homoseksuele mannen keren.

In de afgelopen nacht was er, vanwege een belediging met homofobe achterdrond een politie-inzet in Friedrichshain. Tegen 1.10 u. alarmeerde een 22-jarige op de Warschauer Brücke de politie en liet weten, dat hem op de brug ter hoogte van de tram-uitgang vijf mannen tegemoet kwamen.

Man uit de groep schopte hem zijn handy uit handen

Vanuit de groep werd er vervolgens gevraagd, of hij homo was. Nadat hij dit had bevestigd, werd hij op homofobe wijze uitgescholden. Daarenboven schopte een man uit de groep hem zijn handy uit handen.

In aansluiting vluchtten de mannen in de richting van de Frankfurter Tor. De politie-veiligheidsdienst bij het hoofdbureau Berlijn heeft het onderzoek op zich genomen.

Traangas-aanvallen op homoseksuele mannen

Nog maar enkele weken geleden werden meerdere gewelddadige aanvallen op homoseksuele mannen bekend in de scenewijk Schöneberg https://philosophia-perennis.com/2019/06/10/berlin-schoeneberg-mehrere-reizgas-attacken-auf-homosexuelle/ , die zich in de vroege ochtenduren van de Pinksterzondag hebben voorgedaan. Over de daders is er geen nadere informatie.

De politie meldde gisteren: Vanmorgen vroeg werd in Schöneberg een man bespoten met traangas en licht verwond. Volgens de huidige stand van zaken in het onderzoek bevond de 58-jarige zich tegen 5 uur voor een bar voor homoseksuele mannen in de Kleiststrasse en sprak met een andere man, toen een onbekende hem vanuit een driekoppige groep een vloeistof in het gezicht spoot, waarschijnlijk traangas. Hierop vluchtte de aanvaller, tezamen met de groep. De gewonde werd door het personeel van een gealarmeerde ambulance ter plekke behandeld.

In het kader van de aangifte-opname berichtte een getuige over een vergelijkbare aanval, die eveneens in de vroege morgen op de Wittenbergplatz zou hebben plaatsgevonden. Toen agenten ter plaatse arriveerden, was daar echter niemand weer aanwezig. De verdere onderzoekingen worden voortgezet. Tot zover het politiebericht.

Daders: Coöperatie van Nieuwrechts en Islam?

Met betrekking tot de daders is er geen nadere informatie. Daarnaast zouden juist dergelijke nauwkeurige persoonsbeschrijvingen tot een snelle aanhouding van de daders kunnen leiden en aldus verdere aanvallen verhinderen. Tegelijkertijd zouden ze echter ook een verder preventief effect hebben, namelijk: de betreffende risicogroep van tevoren te waarschuwen, om in dergelijke situaties beter op te passen.

Het merendeel van dergelijke aanvallen in Berlijn en Keulen gaat terug op jonge mannen met islamitische achtergrond. Maar ook in de zichzelf als “nieuwrechts” beschrijvende scene, die haar sympathieën voor het maatschappijbeeld van de Islam steeds vaker tot uitdrukking brengt, valt een hernieuwd aangroeien van de homohaat vast te stellen, wat de bodem voor dergelijke aanvallen vruchtbaar maakt.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/08/18/bist-du-schwul-maennergruppe-attackiert-22-jaehrigen-in-berlin/