Succes: Youtube-kanaal van “Neverforgetniki” weer online

Door: David Berger.

Eergisteren werd het Youtube-kanaal van “Neverforgetniki” bij Youtube verwijderd vanwege zogenaamde hatespeech. Nu is hij – nog voor de termijn, die advocaat Steinhöfel het video-platform had gesteld, weer online.

“Wij onderzoeken nu nog schade-claims en zullen van Youtube een verklaring verlangen en zullen per omgaande gerechtelijk doorzetten, welke inhoud deze ontoelaatbare- en nu ter vermijding van een proces-nederlaag gecorrigeerde stappen hebben uitgewist”. (Advocaat Steinhöfel)

“Belangrijk succes tegen Youtube: Eergisteren werd het kanaal “Neverforgetniki” wegens zogenaamde hatespeech wederrechtelijk verwijderd”, aldus de advocaat van Niklas, Steinhöfel, op Facebook.

En verder: “Youtube heeft het kanaal thans voor het einde van de door ons gestelde termijn weer vrijgegeven. Wij onderzoeken nu nog schade-claims en zullen van Youtube een verklaring verlangen, en zullen per omgaande gerechtelijk doorzetten, welke inhoud deze ontoelaatbare- en nu ter vermijding van een proces-nederlaag gecorrigeerde stappen hebben uitgewist”.

Neverforgetniki: “Ik zal mij definitief niet monddood laten maken!”

De bekende Youtuber had gisteren tegen de verwijdering stelling genomen en aangekondigd, dat hij met de hulp van advocaat Steinhöfeljuridische stappen zal ondernemen tegen Youtube, in zoverre zijn kanaal niet binnen een week opnieuw wordt geïnstalleerd.

“Ik voel mij nu werkelijk vernietigd”

Na het artikel op PP van eergisteravond betreffende de verwijdering van het kanaal heeft Neverforgetniki mij geschreven: “Dank je heel hartelijk voor de solidariteit. Ik voel mij nu werkelijk vernietigd. Ik hoop van harte, dat ik morgen vroeg weer rationeel en pragmatisch kan denken en handelen.”

Wanneer het gaat om het grondrecht op vrijheid van meningsuiting, zouden wij allemaal één lijn moeten trekken

Daarop heb ik hem geantwoord: “Kop op, Niklas! Ook als wij in het conservatieve kamp eens van mening verschillen, helpen wij toch met z’n allen – wanneer het gaar om het grondrecht op vrijheid van meningsuiting, zouden wij allemaal één lijn moeten trekken. Als ik ook maar iets kan doen, laat het me dan alsjeblieft weten.”

Thans is Niklas al zelf actief geworden en heeft zich klaarblijkelijk over de zaak contact opgenomen met de bekende advocaat Steinhöfel.

“Dat is CENSUUR!”

In het statement, dat Neverforgetniki op Instagram publiceerde, staat te lezen:

“Mijn kanaal Neverforgetniki met meer dan 72000 abonnees werd door Youtube verwijderd wegens “hatespeech”! Ik had geen strikes of waarschuwingen gekregen. Dit is CENSUUR!”

“Neverforgetniki”: “De vrijheid van meningsuiting staat op het spel”

Het heeft er de schijn van, aldus Niklas, dat de vrijheid van meningsuiting in Duitsland op het spel staat, als ook redelijke stmmen monddood moeten worden gemaakt. Hij heeft altijd alleen maar kritiek uitgeoefend en zich duidelijk gedistantieerd van elke vorm van extremismeen geweld.

“Misschien is het geen toeval dat de laatste bijdrage op mijn kanaal een kritische uiteenzetting met Greta Thunberg was. De jongedame dus, die pas kortgeleden nog werd bekritiseerd over dat ze op een manifestatie de journalisten er uit wou gooien.

Ik zal me definitief niet monddood laten maken.

“Jullie allemaal moeten weten: Ik onthoud, wie er achter me stond”

“Tienduizenden mensen ondersteunden mij en verbreidden het verzoek om het kanaal weer vrij te geven over heel Internet.”

Nu heeft Niklas ook stelling genomen tegen het her-instellen van het account: “Na de wederrechtelijke verwijdering van mijn Youtube-kanaal, twee dagen geleden, heb ik een golf van solidariteit ervaren, waar niemand op had kunnen hopen.

Tienduizenden steunden mij en verbreidden op heel Internet het verzoek, het kanaal weer vrij tegeven. Zo veel mensen hebben het innitiatief vrijheid van meningsuiting op het Net financieel ondersteund, hetwelk het mij pas goed mogelijk heeft gemaakt om de beste media-advocaat voor dergelijke gevallen van censuur voor mij te winnen: Joachim Nicolaus Steinhöfel.

Door jullie ondersteuning is het mogelijk, dat ik en ook vele andere wederrechtelijk gecensureerde bloggers in de toekomst op de best mogelijke juridische ondersteuning kunnen terugvallen. Want helaas is de strijd tegen de censuur van de vrijheid van meningsuiting er één, die nu pas begonnen is.

Bovendien zal Nikolaus Steinhöfel nu van Youtube nog het openbaar maken eisen van de redenen, die concreet de verwijdering van mijn kanaal tot gevolg hadden.
Youtube heeft de plicht, zich te verantwoorden voor dit onrecht! Derhalve zullen schadeclaims worden onderzocht.

Een enorm Dankjewel gaat naar Peter Weber, die de grootst mogelijke openbaarheid voor deze zaak heeft bewerkstelligd. Samen kunnen wij zo veel in beweging zetten. Dat kan ons voor de toekomst van het burgerforum alleen maar hoopvol stemmen!

Zo veel Youtubers en bloggers hebben mij gesteund. Er werden solidariteitsvideo’s gemaakt en allen hebben op mijn zaak gewezen. Ik zou hier een lange lijst van namen kunnen opschrijven, maar zou daarbij misschien eens iemand vergeten en dat wil ik niet.

Jullie allemaal moeten weten: Ik onthoud, wie er achter me heeft gestaan.
Dat is niet mijn succes, het is óns succes!”

Hartelijke gelukwensen, beste Niklas, ook in naam van alle PP-lezers!

Door: David Berger.
Vertalng: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/08/22/erfolg-youtube-kanal-von-neverforgetniki-wieder-online/