Schandaal bij G7-top: Merkel lacht verachtelijk, als Trump over zijn Duitse roots spreekt

Door: David Berger.

Opnieuw heeft Merkel in een gesprek met de Amerikaanse president Trump in het kader van de G7-top voor de lopende camera’s gezorgd voor een pijnlijk optreden. Op het moment, dat Trump over zijn Duitse roots spreekt, verliest zij compleet de controle over zichzelf, lacht verachtelijk luidop als een puberend meisje.

Angela Merkel heeft de impressies, die op haar verhouding tot Duitsland een bizar licht laten schijnen, thans met een nieuwe aangevuld: Na het weggooien van de Duitsland-vlag en het raadsel, waarom haar, zeker tragische, sidder-aanvallen steeds kwamen opzetten, zodra het Duitse nationale volkslied werd gespeeld, nu alweer een eigenaardig voorval.

Merkel op G7-top nog meer geïsoleerd

Amerikaanse media spreken van een extreem gespannen verhouding tussen president Donald Trump en bondskanselier Angela Merkel, die zich op de G7-top opnieuw zou hebben ontladen, nadat Merkel lachte over de genegenheid van Trump jegens Duitsland en zijn Duitse roots.

“We will be there. Maybe soon. I have German in my blood”

Een verslaggever vraagt Merkel, of het waar is, dat zij Trump heeft uitgenodigd in Berlijn en hoe hij daarop gereageerd heeft. Merkel bevestigt, dat zij dit bij “eerdere gelegenheden gedaan heeft. En Trump: “Ik zal komen. Misschien al gauw. Uiteindelijk stroomt er ook Duits bloed in mijn aderen”(vrij vertaald uit het Engels: “We will be there. Maybe soon. I have German in my blood”).

Over de achtergrond: Trumps voorvaderen van vaderskant (grootouders) waren afkomstig uit het Paltste Kallstadt an der Weinstrasse, één van de meest bekende wijnplaatsen in de Palts.

Merkels reactie spreekt boekdelen over haar verstoorde relatie met Duitsland

Als Trump laat weten, dat hij misschien spoedig naar Duitsland zal komen, kan men de schrik van het gezicht van Merkel aflezen. Haar opwinding stijgt eens te meer, als Trump stots vertelt over zijn Duitse roots, waardoor de kanselier alle zelfcontrole compleet verliest:

Merkel reageert onmiddellijk met een luid, niet te negeren gesnuif, en met een verachtelijk lachen ten opzichte van Trump resp. zijn sympathie voor Duitsland en zijn trots op zijn Duitse roots.

Nog maar een kleine stap tot het motto “Dat Duitsland moge verrekken!”

De afvalligheid, waarmee de Duitse bondskanselier hier reageert op de liefde voor ons vaderland,is – zelfs voor mij, die zich niet beschouwt als nationalist – diep shockerend. Ook linkse media als “ZeitOnline” https://blog.zeit.de/teilchen/2019/08/27/g7-gipfel-angela-merkel-donald-trump-pressetermin/ erkennen, dat dit spottende lachen geen vergissing was, maar “eerlijk”.

Ze laat tevens zien, hoezeer zij en haar partij op het niveau van de Groenen, wier vertegenwoordigers alreeds op demo’s achter spandoeken lopen waarop “Dat Duitsland moge verrekken” staat, zijn beland. De dreigende regeringscoalitie, bestaande uit zwart en groen lijkt in het systeem-Merkel, dat zijn oprichtster lang zal overleven, in gedachten allang voltrokken te zijn.

De video: Niets voor sensibele mensen!

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/08/28/skandal-bei-g7-gipfel-merkel-lacht-veraechtlich-als-trump-von-seinen-deutschen-wurzeln-spricht/