Klimaat-Greta in New York: Beelden van een politiek misbruikt meisje

Door: David Berger.

Onze tweet van de dag bevat een korte video van de toespraak, die Greta Thunberg ter afsluiting van haar zeiltocht bij haar enigszins onderkoelde aankomst in New York heeft gehouden.

“Hier is sprake van een relatie, gebaseerd op misbruik – tussen Links, dat een globale crisis nodig heeft om rijkdom te transfereren, en een klein meisje” (Katie Hopkins)

De bekende Britse publiciste Katie Hopkins geeft comentaar op de video:
“Dit is shockerend. Echt. Ik heb medelijden met dat kind. Kijk eens naar de gezichtsvertrekkingen/spasmes van dat arme meisje.

Volgens mij is hier sprake van een relatie, gebaseerd op misbruik – tussen Links, dat een globale crisis nodig heeft om rijkdom te transfereren, en een klein meisje.

Greta: “Ik loop nog steeds te waggelen”

“Het is niet te geloven, dat een 16-jarige de oceaan over moet zeilen, om deze strijd te voeren”

Misschien komen die vertrekkingen ook wel van de lange zeilreis. De jetlag der klimaatbeschermers, zogezegd? Tegen de journalisten zei ze: “Ik loop nog steeds te waggelen. Maar ik wil jullie zo hartelijk bedanken, iedereen, die deelneemt aan de strijd voor het klimaat.”

En vervolgens zichtbaar overtuigd van haar centrale rol, die de volwassenen haar hebben aangepraat: “”Het is niet te geloven, dat een 16-jarige over de oceaan moet zeilen om deze strijd te voeren”.

Misschien echter was het ook de ontgoocheling, dat, op een luttele paar handenklappers na, bijna niemand was komen opdagen om de in de VS nauwelijks bekende Greta te verwelkomen?

Of gaat het hier simpelweg om een solidariteitsbetuiging met de Duitse klimaat-kanselier, die bij het spelen van het Duitse Volkslied regelmatig met vergelijkbare problemen te kampen heeft?

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/08/30/klima-greta-in-new-york-bilder-eines-politisch-missbrauchten-maedchens/