Schokkend bericht: Wurg-aanval door taxichauffeur op israëlische PP-gast-auteur Marcel Goldhammer

Door: David Berger.

Marcel Goldhammer is niet alleen bekend van film en TV https://www.fernsehserien.de/marcel-goldammer/filmografie, maar ook voor de lezers van “Philosophia Perennis” en de “Junge Freiheit” geen onbekende. Wat hem gisteren overkwam na een bezoek bij zijn grootmoeder voor het station van Neustadt an der Weinstrasse, is shockerend. Hij zet het vandaag uiteen op zijn Facebook-profiel. Wij documenteren hier zijn bericht:

“Ik bracht de late zondagavond, in plaats van op bezoek bij mijn grootmoeder, bij de politie door.

Brute wurg-aanval door taxichauffeur

“Hij wurgde me bruut, tot het me bijna zwart voor ogen werd.”

Een taxichauffeur, een man van “Zuidlandelijke” herkomst, sprong uit zijn wagen en wurgde mij in alle openlijkheid, nadat ik van plan was, om bij de taxi-centrale mijn beklag over hem te doen, daar hij in weerwil van andere signalen (sticker met creditcard-logo op de autoruit) geen creditcard, maar alleen contante betaling wilde.

Ik maakte alleen maar een foto van zijn kenteken, teneinde later bij de taxi-centrale mijn klacht te kunnen indienen en plotseling stortte hij zich op me en wurgde me bruut, totdat het me bijna zwart voor ogen werd. Ik kon me nog net bevrijden met een simpele, maar effectieve Krav-Maga-greep.

Ik schreeuwde luidkeels op het stationsplein om hulp, maar burgermoed (vooral bij aanvallen door “Zuidlandelijk” uitziende mannen) is hier te lande over het algemeen niet sterk vertegenwoordigd, in tegensteling tot “tolerantie” tegenover geweldplegers.

Ik joeg hem op de vlucht. Hij reed als een razende weg en gelukkig kon ik hem en zijn vlucht nog net filmen.

Getuigen in angst voor clans

“Neie, neie, Godsamme, metten-dieën clans moei ‘k me nie, ee'”

Van de vele aanwezige getuigen, die zich na het voorval snel uit de voeten maakten, wilde slechts één jongeman zijn contactgegevens uitwisselen. Een aardige oudere dame, eveneens taxichauffeur, raadde me aan, direct naar de Rijkspolitie op het Hauptbahnhof te gaan.

Op de vraag of ze me haar nummer zou willen geven als getuige, stoof ze snel en angstig in Pfalts dialect op: “Neie, neie, Godsamme, metten-dieën clans moei ‘k me-n-nie, ee’.. ” Op z’n hoogduits: Nee, nee, in Godsnaam, met die clans bemoei ik me niet)

Nu ben ik al precies 50 landen op de hele wereld overgereisd, ik reed al in taxi’s in Egypte, China, Marokko, Israël, Jordanië… niet altijd zonder discussie of problemen… maar zoiets heb ik nog niet beleefd!

Normaal in het land, dat ooit mijn thuisland was?

Ik ben me ervan bewust, dat er met de tijd van steeds meer en meer en en nog ergere geweldplegers sprake is, maar dat wij elkaar niet helpen, elkaar niet verdedigen en wegduiken – dát is het èchte drama. Als iemand een reis (naar Duitsland) onderneemt, dan kan hij wat beleven…. Zo is het thans gesteld in het land, dat mijn thuisland was.”

Tot zover het bericht van Goldhammer op Facebook. De door Goldhammer gedane aangifte en verdere bescheiden bevinden zich bij ons op PP.

Duits en Israëlisch Staatsburger

Marcel Goldhammer werd in Duitsland geboren en als baby evangelisch gedoopt bij het kerkelijk huwelijk van zijn ouders. Hij ging in Brandenburg naar de Waldorf school, bekeerde zich in 2006 tot het Jodendom en emigreerde na turbulente jaren als acteur, model en part-time student in Berlijn, Tokio en Peking in 2013 naar Israël.

Hij is Duits en Israëlisch staatsburger en vervulde zijn verplichte militaire dienst bij de Israëlische krijgsmacht in de internationale persdienst (IDF Spokesperson’s Unit) in Jeruzalem.

Goldhammer is lid van de Joodse Gemeente in Berlijn, van de CDU en van de Jonge Unie. In 2018 behaalde hij de 2de plaats op het concours voor jonge schrijvers van de JUNGE FREIHEIT https://www.rosablau.info/blog/von-der-waldorfschule-zur-israelischen-armee . Hier heeft hij kort geleden nog bij PP over zijn leven bericht https://philosophia-perennis.com/2019/07/28/marcel-goldhammer-von-der-waldorfschule-zur-israelischen-armee/.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/09/02/erschuetternder-bericht-wuerge-attacke-auf-israelischen-pp-gastautor-marcel-goldhammer-durch-taxifahrer/